2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Szeptember 08. 18:07, kedd | Életmód
Forrás: TASR

Ilyen speciális kedvezményeket kínálnak az egészségügyi biztosítók

Ilyen speciális kedvezményeket kínálnak az egészségügyi biztosítók

Az Általános Egészségügyi Biztosító (Všeobecná zdravotná poisťovňa), az Egészségügyi biztosító (ZP), a Dôvera és az Union újabb lépésekre szánták el magukat a koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatban.

Klienseiknek különböző extra juttatásokat kínálnak.
Az ÁEB szóvivője, Matej Neumann szerint a biztosító egy ún. Covid-csomagot dob piacra. Az új elemzések eredményei gyorsan meg tudják különböztetni a légzészavarokkal küzdő, lázban szenvedő pácienseknél a koronavírusos betegséget a klasszikus szezonális influenzától.


A szóvivő hangsúlyozta, hogy a vizsgálat költségeit természetesen az Állami Egészségügyi Biztosító állja. Pozitív jelzés esetén a biztosító kifizeti a koronavírus ellenanyagának kivizsgálását is. Azon klienseknek, akik operációra készülnek, a biztosító téríti a PCR-kivizsgálást, ha az orvos úgy tartja szükségesnek.
A Dôvera, tekintettel a páciensek érdeklődésére és a jelenlegi járványhelyzetre, meghosszabbítja Elisa nevű tesztjének ingyenes hozzáférési lehetőségét. A megelőző ellenőrzések során abszolválható tesztet október 31-ig használhatják ki a biztosító kliensei. Ez azonban csak azokra érvényes, akik még idén nem vettek részt ingyenes preventív kivizsgáláson. A teszt 98%-os pontossággal kimutatja, hogy az alany már legyőzte-e a koronavírust, termel-e ellenanyagot, illetve védve van-e újabb koronavírus-fertőzéstől. A biztosító és több magánlaboratórium is megegyezett abban, hogy december 31-ig meghosszabbítják az ellenanyagot kimutató tesztek kedvezményes értékesítését. A tesztet 10 éves kortól lehet elvégezni.


A koronavírus okozta járványnak köszönhetően az Union biztosító is lépéskényszerbe került. Beáta Dupaľová Ksenzsinghová, a magánbiztosító szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, hogy folytatják a „telemedicína” program teljes költségtérítését az általános orvosoknál, a gyermekorvosoknál, a nőgyógyászoknál és a fogorvosok esetében. Újdonságként a légzési zavarokkal küzdő páciensek kezelését jelölte meg a Covid-19 járvány ideje alatt. Az Union emellett kibővítette a szerződéses laboratóriumainak listáját. Ezekben a laborokban végzik klienseiken az ún. PCR teszteket. Azoknak a pácienseknek, akik önként jelentkeznek tesztelésre, kedvezményekkel készülnek.

Címkék: biztosítók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.