2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2022. December 22. 17:12, csütörtök | Világ
Forrás: cas.sk

Ijesztő hírek Oroszországból

Ijesztő hírek Oroszországból

Peszkov nyilatkozott az oroszok által tervezett támadásról.

Oroszország megsemmisítés céljából veszi célba az amerikai Patriot légvédelmi rendszert – jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön Moszkvában. A hírt a TASR vette át a DPA hírügynökségtől.

"Végső soron a demilitarizálás a különleges katonai művelet egyik célja" - mondta Peszkov, akinek megjegyzéseiről az Interfax orosz hírügynökség számolt be.

Moszkva ezzel a kifejezéssel a február 24-én, Ukrajnában kirobbantott háborúra utal. "Ez nem járul hozzá a helyzet gyors megoldásához - éppen ellenkezőleg" - jelentette ki Peszkov, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok és más országok egyre kifinomultabb fegyverekkel látják el Ukrajnát.

Az Egyesült Államok és szövetségesei nem beszélnek arról, hogy a nyugati fegyverek miként támadják az orosz ellenőrzés alatt álló kelet-ukrajnai Donbasz régió lakosságát és infrastruktúráját – magyarázta Peszkov. Moszkvát nem fogják visszatartani háborús céljaitól – tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdai washingtoni látogatása megmutatta, hogy sem Washington, sem Kijev nem hajlandó meghallgatni Moszkva véleményét."Valódi békefelhívások sem hangzottak el" - mondta a Kreml szóvivője.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.