2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Február 19. 16:26, szombat | Bulvár
Forrás: Daily Mail

Így élnek Putyinék: milliárdot érő palota és nyugati vagyon

Így élnek Putyinék: milliárdot érő palota és nyugati vagyon

Miközben az orosz nép a szankciók miatt elveszítheti mindenét, vezérük nem panaszkodhat a vagyona miatt.

Paradox módon az államfő vagyonának legmutatósabb tételei pont azokban a nyugati országokban vannak, amelyeket atombombával fenyeget. Vlagyimir Putyin egyik lánya ráadásul Hollandiában, míg a másik egy impozáns franciaországi házban él. Az államfő mindig híres volt arról, hogy imádja elkényeztetni lányait, bár identitásukat a mai napig homály fedte. Az idősebbik, Maria(36) egy Jorrit Fassen nevű holland vállalkozóhoz ment feleségül. A házaspár azonban a holland aktivisták állandó tüntetései miatt inkább Moszkvába költözött.

A fiatalabbik Putyin-lány, Katerina(35) inkább a névváltoztatás mellett döntött, így ő anyai nagymamája nevét, a Tichonovát vette fel. Az államfő kisebbik lányának is jobban tetszik nyugaton, ő Moszkva helyett a francia tengerpartot, egészen pontosan Biarritz városkát választotta, ahol egy impozáns villa boldog tulajdonosaként éli életét.

Ez az ingatlan azonban eltörpül amellett a palota mellett, amelyet Putyin tulajdonaként tartanak számon. Az ingatlant még 2010-ben hozták kapcsolatba az orosz elnökkel, 2021-ben pedig a bebörtönzött ellenzéki politikus, Alexej Navalnij közölt fotókat az ingatlan belsejéből. A megalomán palota a Fekete-tenger partján, Szocsi városának közelében található és nincs híján mindenfajta luxuscikknek. Az ingatlan felbecsült értéke nagyjából egymilliárd dollárra rúg, az orosz államfő azonban tagadja, hogy bármi köze is lenne a luxushajlékhoz.

Putyin két törvényes lánya mellett állítólag több gyermeket is nemzett élete során. Meg nem erősített források alapján lánya született a milliomos Svetlana Krivonogichtól, valamint az orosz elnököt két fiú- és egy lánygyermekkel ajándékozta meg a világhírű tornász, Alina Kabajeva is. Akárcsak vagyona esetében, úgy a házasságon kívüli gyermekeiről szóló információkat is tagadja. A gond ott van, hogy az Alinával való kapcsolatát is évekig tagadta, mígnem egy idő után elkezdett a nyilvánosság előtt is mutatkozni a csinos sportolóval. Putyin vagyonbevallása szerint 125 ezer eurós fizetéssel, két lakással és három személygépkocsival rendelkezik, míg a legtöbb becslés szerint reális vagyona nagyjából 180 milliárd euró körül mozoghat.

Címkék: gazdagság, Putyin, vagyon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.