2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Július 05. 13:52, kedd | Kzélet
Forrás: REFRESHER • TASR

Igor Matovič a Mor ho!-t idézve készül megvédeni miniszteri székét

Igor Matovič a Mor ho!-t idézve készül megvédeni miniszteri székét

“Hősies” elánnal reagált Igor Matovič pénzügyminiszter arra a hírre, miszerint az SaS hamarosan Eduard Hegertől fogja kérni leváltását.

A miniszter facebookján közölt bejegyzésében úgy fogalmazott: miniszteri posztjáért úgy fog küzdeni, mint ahogyan a szlovák hősök tették Samo Chalupka “Mor Ho!” című versében. A fura üzenet egyfajta reakció azokra a híresztelésekre, miszerint a Szabadság és Szolidaritás pártja Matovič fejét fogja kérni Eduard Heger kormányfőtől. Állítólag a SaS-nál betelt a pohár és Matovič távozásához kötik a kormánykoalícióban való maradást.

Az SaS a szerdán esedékes köztársasági tanács ülése után közölheti majd Eduard Hegerrel kormányban maradással kapcsolatos követeléseit.

Sulík és Matovič között már jó ideje forr a levegő, a kormányválság pedig nem hogy megoldódott volna, de még jobban elmélyült. Az utolsó csepp a pohárban az a húzás lehetett, amikor a pénzügyi tárca feje fasiszta képviselők szavazataival vitte keresztül inflációellenes csomagját.

Címkék: Igor Matovič, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.