2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 15. 10:59, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Igor Matovič a magyar gazdasági minisztert dícsérte

Igor Matovič a magyar gazdasági minisztert dícsérte

Ezzel egyrészt a Magyarországon induló kínai beruházásra reagált, másrészt pedig így egy következő szúrást tudott bevinni Richard Sulíknak.

A szlovák pénzügyminiszter arra reagált, hogy az elektromos akkumulátorok piacának vezető szereplője, a kínai Contemporary Amperex Technology pénteken bejelentette, 7,34 milliárd eurós beruházással akkumulátorprojektet indít Magyarországon. A volt kormányfő facebookján tett közzé egy bejegyzést, amelyben gratulált a magyar gazdasági miniszternek.

A dolog szomorú pikantériája, hogy a pénzügyminiszter ezt elsősorban nem is a magyar félnek, hanem saját gazdasági miniszterének címezte - “a magyar tárcavezető nem sztrájkol, hanem dolgozik” - szöveggel megspékelve.

“Így kell ezt csinálni, ez a megaberuházás ötször nagyobb, mint a Volvo,” - tette hozzá az Egyszerű Emberek elnöke, némi keserűséggel megjegyezve, hogy Magyarország rakétaként száguld, Szlovákia úgy néz ki mellette, mint a szegény rokon.

Forrás: TASR • ma7.sk

Címkék: Igor Matovič

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.