2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Február 22. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: SHMÚ

Időjárás: Rekordmelegeket mértek a hegyekben

Időjárás: Rekordmelegeket mértek a hegyekben

POZSONY, február 22. – A szlovákiai hegyekben extrém hőmérsékleteket mértek, egyes rekordok meg is dőltek. Erre a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

Az SHMÚ jelentése alapján a hirtelen felmelegedés oka egy nagy európai front. A meteorológusok a Lomnyici-csúcson 5,1 Celsius-fokot mértek, sőt hétfőn már 5,3 volt és növekszik. „Veszélyben van az abszolút téli rekord is, amelyet 1942. december 14-én mértek, ekkor a hőmérséklet elérte a 6,8 Celsius-fokot. Az esti órákban, amikor a legmelegebb van, a hőmérséklet elérheti akár a 8 fokot is,” írja az SHMÚ.

A kiterjedt melegfront egyes helyeken inverziót eredményezett. „Mivel ezeken a magas helyeken a lefelé áramló levegő uralkodik és erősödik is, további felmelegedés várható. Ez a felmelegedés pedig csökkenti a felhőzetet. Az inverzió így fennmarad, a Kő-pataki-tónál pedig már 15 Celsius-fokot is mértünk,” tették hozzá a meteorológusok.

Címkék: hegyek, melegrekord, SHMÚ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.