2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Február 11. 15:58, csütörtök | Sport
Forrás: HVG.hu

Idén májusban tartják a tavaly elhalasztott budapesti úszó-EB-t

Idén májusban tartják a tavaly elhalasztott budapesti úszó-EB-t

Az esemény eredetileg tavaly nyáron lett volna. A szervezők úgy gondolják, idén már megtartható a sportesemény. Az Európa-bajnokság május 10. és 23. között lesz megtartva Budapesten.

Az Európai Úszószövetség elnöke, Paolo Barelli nyilatkozata alapján minden a terv szerint halad. „A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, amelyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára,” idézte a közlemény a szövetség vezetőjét.

Az elnök hozzátette: már nagyban zajlanak a világszerte szervezett sportesemények, és az Úszószövetség is szervezett már vízilabdatornákat. Barelli szerint ez egy jó teszt lesz az Olimpia előtt, hiszen úszók, nyíltvízi úszók, szinkronúszók és műugrók is részt vesznek az eseményen. Ami viszont szomorúságra ad okot, az a nézők hiánya lesz. Csekély esély van arra, hogy májusra megváltoznak a magyarországi járványügyi rendeletek.

Erről Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke azt mondta: „Tudjuk, hogy a vizes család imád a Duna Arénába látogatni, a hangulat pedig felülmúlhatatlan telt ház esetén, ugyanakkor jelenleg a biztonság az elsődleges, így valószínűleg üres lelátók előtt kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot.”

A tavalyról idénre halasztott Eb-n a műugrók és a szinkronúszók versenyeit a Duna Arénában, a nyíltvízi úszókét pedig a Lupa-tavon rendezik meg május 10-16. között, a medencés úszók futamait május 17-23. között tartják, ugyancsak a Duna Arénában.

Címkék: Úszó-EB, Budapest

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.