2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. December 13. 12:48, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR

Huszonöt évet kapott Dora Ferenc

Huszonöt évet kapott Dora Ferenc

Bűnösnek találta a Bazini Speciális Büntetőbíróág testülete Dora Ferencet, Alsóhatár több gyilkosság megrendelésével vádolt volt polgármesterét. A bűnöző huszonöt évet kapott.

Az egyéb gazdasági bűntetteket is elkövető Dora egész vagyonát elkobozzák, valamint háromévnyi szigorított őrizetet kap. Az évek óta húzódó ügyek kapcsán három másik gyanúsítottat is elítéltek, egy társuk esetében nem hoztak azonban döntést. Az ítélet nem jogerős. „Az elítélt 2000-től 2010. december 1-ig több alkalommal segítette, támogatta és fenntartotta az ún. Sátor-bandát, valamint szolgáltatásokat nyújtott a bűnszervezet tagjainak,” nyilatkozta Pamela Záleská, a Bírói Testület elnöke. Ugyancsak negyed évszázados büntetést kapott a hírhedt polgármester fia, ifj. Dora Ferenc is, akit bűnösnek találtak az ellene felhozott vádakban. A fiatal Dora két gyilkosságot rendelt meg az évek során, valamint szintén részt vett számtalan gazdasági bűntényben. A. Lászlót szintén 25 évre ítélték, a korábban tizennyolc évre elítélt Sz. Roland esetében azonban most nem mondtak ítéletet. Mindegyik elítélt a létező legszigorúbb őrizet mellett ölti majd le a kiszabott büntetést. Id. Dorát és Sz. Rolandot emellett kártérítésre is kötelezték: a megkárosított személyeknek és cégeknek 10 ezer, a Szociális Biztosítónak pedig 100 ezer eurónyi összeget kell kifizetniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.