2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 27. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: dunajskostredsky.sk

Huszadik alkalommal rendezték meg a városi pedagógusnapot Dunaszerdahelyen

Huszadik alkalommal rendezték meg a városi pedagógusnapot Dunaszerdahelyen

A hagyományok jegyében, a Comenius születésének tiszteletére tartott pedagógusnapon Dunaszerdahely vezetése idén is köszöntötte a város fennhatósága alá tartozó általános iskolák és óvodák pedagógusait.

"Idén huszadik alkalommal rendezünk ünnepséget Jan Amos Komenský cseh író és pedagógus születésének tiszteletére" - köszöntötte a jelenlévőket Bíró Éva, a rendezvény moderátora. Megköszönte a pedagógusok munkáját, amellyel bölcs és becsületes embereket nevelnek közösségünk számára.

Köszönetet mondott a diákoknak is, akik az ünnepi rendezvény elején versekkel köszöntötték a tanárokat és pedagógusokat - nevezetesen Patos Lille a Kodály Zoltán Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolából, Leo Šmig, Natália Pastírová és Salima Miriam Mošaťa a Jilemnicky utcai alapiskolából, majd színpadra lépett a For You Acapella sikeregyüttes, akik ismert hazai és külföldi dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

Az ünneplőkhöz az önkormányzat és a saját nevében Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere szólt, aki örömét fejezte ki, hogy idén végre nem kellett elhalasztani az ünnepséget, mint az elmúlt években a különböző korlátozások és intézkedések miatt.

"Nagy felelősség van a vállatokon. Fontos értékeket közvetítetek gyermekeinknek, ti magatok is példát mutattok, és egy életre szóló tudást adtok át a kicsiknek" - hangsúlyozta városunk polgármestere.

"Mindazok, akik a jövő nemzedékeinek szentelik magukat, és értelmiségiként fontos szerepet töltenek be városunk közéletében, fontosak az önkormányzat számára" - mondta Hájos Zoltán, majd hozzátette: "Remélem, hogy hamarosan egy könnyebb, kevésbé nehéz időszak kezdődik mindannyiunk életében".

Az ünnepség után az alpolgármester Karaffa Attila, Ladislav Gútay, a Dunaszerdahelyi Városi Tanács oktatási és kulturális bizottságának elnöke, valamint Fialka Tamás diákpolgármester emléklapokat adott át a város általános iskoláinak és óvodáinak pedagógusainak munkájuk elismeréseként. Régi szokás szerint idén sem feledkeztek meg az aktív pedagógusok mellett a nyugdíjas pedagógusokról sem.

forrás: dunajskostredsky.sk
fénykép forrása: dunajskostredsky.sk / Rózsár Vince

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.