2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Április 06. 13:49, kedd | Rendőrségi
Forrás: Országos Mentőszolgálat, TASR

Húsvéthétfőn nyolc alkalommal hívták ki a mentőket alkohollal kapcsolatos esetekhez

Húsvéthétfőn nyolc alkalommal hívták ki a mentőket alkohollal kapcsolatos esetekhez

POZSONY, április 6. – Szlovákia-szerte nyolc alkalommal kellett riasztani a mentőket alkohollal kapcsolatos esetekhez. Az utóbbi évek legkisebb esetszámáról van szó.

A TASR hírügynökséget az Országos mentőszolgálat szóvivője Alena Krčová tájékoztatta. A nyolc alkoholmérgezéses eset közül az egyik egy kiskorú volt. „Egy 13 éves kislányról van szó, aki egyelőre ismeretlen mennyiségű alkohol elfogyasztása után veszítette el az eszméletét, majd került kórházba,” magyarázta a szóvivő. Összehasonlításképp a tavalyi húsvéti mulatságok alkalmával 11-szer riasztották a mentősöket, míg egy évvel azelőtt 23-szor. Rekordévnek a 2017-es számít, ekkor 72-en szenvedtek el valamilyen fajta alkoholos mérgezést.

Idén Húsvéthétfőn összesen 1342 riasztás történt, a legtöbb esetben légzési zavar, szédülés és hasfájás volt a panasz. „A gyomorpanaszok a leggyakoribb eseteknek számítanak, ilyenkor ugyanis az emberek kevésbé figyelnek oda étrendjükre, ill. gyakran előfordul a túlevés is,” zárta.

Címkék: Húsvét, ivászat

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 09:11, kedd | Rendőrségi

Az erős szél miatt 26 riasztást kaptak országosan a tűzoltók

POZSONY, április 13. – Az erős szél okozta károk vagy balesetek miatt összesen 26-szor riasztották a tűzoltókat. A legtöbb, szám szerint 20 riasztást a Pozsonyi kerületben regisztráltak.

2021. Április 12. 12:10, hétfő | Rendőrségi

Rendőrség: A láncfűrészes támadó akár tíz évet is kaphat

NAGYMIHÁLY, április 12. – Négy és tíz év közötti szabadságvesztésre ítélhetik azt a harminc éves férfit, aki április 8-án motorfűrésszel támadt egy másik fiatal férfira.

2021. Április 08. 18:22, csütörtök | Rendőrségi

Pozsony: Egy malomvölgyi benzinkúton kigyulladt egy gépkocsi

POZSONY, április 8. – Csütörtök délután kigyulladt egy személygépkocsi a Malomvölgyben található töltőállomáson.

2021. Április 08. 18:12, csütörtök | Rendőrségi

Nagyszombat megye: rengeteg ittas sofőrt fogtak a rendőrök

NAGYSZOMBAT, április 8. – Nagyszombat megye rendőrei az elmúlt hét során összesen 4045 szondáztatást hajtottak végre, ami 296-tal több, mint egy héttel korábban.