2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 06. 20:05, kedd | Tech
Forrás: TechRadar

Huawei: Az új gyárunkat Wuhanban építjük fel

Huawei: Az új gyárunkat Wuhanban építjük fel

A tervek szerint a szóban forgó üzem 2022-re készülhet el.

A Huawei saját chipgyár építését tervezi, de tavaly novemberben még arról szólt a hír, hogy az új létesítmény Sanghajban lesz és 2021 végétől 28 nanométeres gyártási eljárással készíthet majd chipeket. A cél az amerikai technológiáktól és Tajvantól való függőség csökkentése. Most a DigiTimes tajvani IT-portál jelezte ipari forrásokra hivatkozva, hogy a Vuhanban létrehozandó új gyár 2022-ben kezdheti el a termelést. A megjelent cikkben a Huawei szerepel az egyik olyan kínai konszernként, amely a helyi félvezető-önellátási kezdeményezés keretében csökkenteni akarja az ázsiai ország idegen chipszállítóktól való függőségét.

A másik két óriáscég a BYD és a WingTech, amelyek elsősorban az autógyártóknak akarnak majd chipeket szállítani. Ezzel szemben a Huawei Vuhanban mindenekelőtt optikai kommunikációs chipeket fog gyártani. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy a HiSilicon által tervezett és a Huawei okostelefonjaiba és táblagépeibe korábban beépített Kirin chipek utódjai is az új üzemben készülnek majd vagy sem.

A kínai kormány támogatásával a Semiconductor Manufacturing International (SMIC), a Huahong Group és a CSMC Technologies az amerikai szankciók ellenére tovább akar terjeszkedni. Az SMIC négy új létesítmény létrehozását tervezi 2024-ig. A bővülő kínai chipkészítő kapacitások elsősorban a tajvani vetélytársak számára lehetnek veszélyesek.

Címkék: Huawei, Tech, Wuhan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.