2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Április 08. 20:09, péntek | Koronavírus
Forrás: cas.sk HINA

Horvátország szinte minden COVID-ellenes intézkedést törölt

Horvátország szinte minden COVID-ellenes intézkedést törölt

Horvátország a szombati naptól eltörli a koronavírus elleni szigorítások javát. Az egyetlen korlátozás a szociális otthonokra és az egészségügyi intézményekre vonatkozó kötelező maszkviselés marad.

Ezt csütörtökön közölte a koronavírus megfékezésére létrehozott válságstáb. A hírről a HINA horvát hírügynökség adott tájékoztatást. “Gyakorlatilag az összes COVID-dal kapcsolatos óvintézkedést visszavonjuk péntek éjféli kezdettel,” pontosított Davor Božinovič, belügyminiszter és a bizottság elnöke.

A védőmaszkok közterületeken való használata ettől kezdve opcionális, azaz a polgárok saját belátásuk szerint dönthetnek, hogy felveszik-e az FFP-es maszkot vagy sem. A miniszter hozzátette, szombattól semmilyen büntetéssel nem sújthatják a maszkot mellőzőket. Ugyanakkor a tárcavezető figyelmeztetett, hogy a szociális létesítményekben és a kórházakban továbbra is kötelező eltakarni a felső légutakat.

Az országba való belépés csak az EU-tagországok polgárai számára mentes minden korlátozástól, más országokból érkezőknek továbbra is át kell esniük a standard ellenőrzéseken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.