2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Március 27. 15:51, szombat | Világ
Forrás: HVG

Horvátország lázasan készül a turistaszezonra

Horvátország lázasan készül a turistaszezonra

Nikolina Brnjac, horvát turisztikai miniszter nyilatkozata szerint az ágazatban dolgozókat már májusban elkezdik oltani, így a hetvenezer pincér, szakács és recepciós a szezon megkezdése előtt megkapja az vakcinát.

„Az oltópontokat azokban a szállodákban alakítjuk ki, amelyeket már az influenza elleni oltások beadásánál is bevontunk,” mondta a tárcavezető. A kormány döntése alapján a turisztikai dolgozók így szintén az elsőbbséggel oltandók csoportjába kerültek. Nem meglepő a döntés, hiszen az adriai ország hazai össztermékének a 20%-át a turizmusból származó bevételek teszik ki. A horvát szakemberek bizakodók, az előszezont bár gyengébbnek prognosztizálják, erős fő- és utószezont várnak.
Horvátország április 1-jétől könnyít a határátlépési feltételeken is, és felmenti a karanténkötelezettség alól azokat, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal vagy voltak már fertőzöttek.

Annak lehetőségét is fontolgatják, hogy az Európai Unióban forgalmazott antigén gyorstesztek eredményét is elfogadják. A határt eddig - néhány kivétellel - csak negatív PCR-teszttel lehetett átlépni. A horvát e-Visitor applikáció adatai alapján jelenleg csupán 15,000 turista tartózkodik az országban, ebből pedig csak 8000 külföldi állampolgár.

Horvátország járványügyi adatai javuló tendenciát mutatnak, a tegnapi napon összesen 1790 új fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma 18-cal nőtt, a kórházakban pedig jelenleg 1148 beteget ápolnak. Lélegeztetőgép segítségére 121-en szorulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.