2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Július 23. 19:59, szombat | Világ
Forrás: Belgium Post English

Hollandia • Íme a pénztár nélküli bolt

Hollandia • Íme a pénztár nélküli bolt

Létrejött a világ első pénztárat mellőző üzlete, méghozzá a hollandiai Utrecht városában. A rendszer érzékelőkre, kamerákra és QR-kódokra épít.

Az ALDI Hollandia július 20-án reggel 8 órakor nyitotta meg Utrecht belvárosában a Shop & Go boltját. A diszkont kialakítása egy különleges innovációs projekt keretében valósult meg, amelynél a mesterséges intelligencia segítségével még egyszerűbbé vált a pénztárak és az önellenőrzés nélküli vásárlás. Mindez a polcokon elhelyezett érzékelők és az üzlet mennyezetére felszerelt intelligens kamerák teszik lehetővé, amelyek rögzítik a termékek minden mozgását és hozzárendelik azokat a vásárlóhoz.

Miután a vásárlók az ALDI Shop & Go alkalmazásban generált QR-kóddal beolvasták magukat, az árucikkek közvetlenül a magukkal hozott táskákba vagy hátizsákokba pakolható. Az üzletben a vásárlók a szokásos kínálatot találják. Az ügyfélalkalmazással való gyors kommunikáció végül teljesen érintésmentesen és automatikusan befejezi a fizetési folyamatot, amint a QR-kódot távozáskor ismét beolvassák. Az intelligens szoftvermegoldás előnye, hogy a felhasználók kezelhetik az előzményeiket, kérhetik a szükséges visszatérítést vagy visszajelzéseket adhatnak. Az elmúlt hónapokban az ALDI alkalmazottai intenzíven tesztelték a rendszert, amely minden egyes vásárláskor tanul és optimalizálja a belső folyamatokat.

Jan Oostvogels, a holland ALDI Holding B.V. vezérigazgatója kijelentette, hogy nagyon büszkék arra, hogy ezt az innovációs projektet Utrechtben tesztelhetik az emberekkel együtt. A fejlesztés illeszkedik a diszkontstratégiájukhoz, hogy a vevőik számára a lehető legkönnyebbé tegyük a vásárlást. A tapasztalataik azt mutatják, hogy az ügyfeleik értékelik a gyors és egyszerű folyamatokat a pénztáraknál. Az utrechti tesztüzlet tökéletesen megfelel ennek.

"A diszkontok varázsa az egyszerűségben rejlik. Ezért mindig ott használjuk a technológiát, ahol az kifejezetten jobbá és gyorsabbá tesz minket. Az ALDI Shop & Go segítségével olyan koncepciót fejlesztettünk ki, amely egyesíti a kedvezményes árakon alapuló ötletet és a számítógépes látás technológiáját - mindig azzal a céllal, hogy a vásárlást a lehető legkönnyebbé tegyük" - fejtette ki Sinanudin Omerhodzic, az ALDI Einkauf SE & Co. oHG technológiai igazgatója.

Az Utrechtben megvalósított üzletet a Trigo Vision ltd. támogatja. A technológiai vállalat mesterséges intelligenciával kiegészített infrastruktúrát fejleszt kiskereskedelmi üzletek számára - minden adatvédelmi szabvány betartásával. Az intelligens technológia például biztosítja, hogy az arcadatok közvetlenül kiszűrésre és nem feldolgozásra kerüljenek. Ezenkívül a rendszer nem dolgozza fel a szemek szkenneléséből származó adatokat, az ujjlenyomatokat vagy más biometriai jellemzőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.