2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 24. 09:47, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

Hoki-vb: A szlovák válogatott nem jutott be a kieséses szakaszba

Hoki-vb: A szlovák válogatott nem jutott be a kieséses szakaszba

A szlovákok a svájciak hárompontos győzelme esetén jutottak volna be a jégkorong-vb kieséses szakaszába.

A szlovák jégkorongozók szállodai szobájukban nézték a kedd esti vb B-csoport mérkőzését. A Lettország–Svájc párharc végül nem okozott nekik örömet, a hosszabbítás után aratott 4:3-as diadal után végül a szervező ország jégkorongozói örültek a negyeddöntőbe jutásnak. Ez az eredmény csalódást keltő Stanislav Škorvánek kapus és Viliam Čach támadó számára.

A szlovákok a svájciak hárompontos győzelme esetén jutottak volna be a kieséses szakaszba. „Már kicsit bizakodtunk, amikor a svájciak gólt lőttek és vezettek 3:2-re, de végül úgy alakult, ahogy... Azt hiszem, elsősorban a Kazahsztánnal vívott meccset okolhatjuk, de a Csehország elleni párharcot is, amelyben szintén pontokat érhettünk volna el. Ez mindenképpen sajnálatos" – mondta Škorvánek.

A Lettország-Svájc meccset először együtt nézte a többi játékossal: "Amikor nem volt kedvező az eredmény, akkor külön-külön figyeltük a mérkőzést. Mindannyian az utolsó másodpercig hittük, hogy a javunkra fordulhat, de sajnos nem így alakult."

A svájciak edzője, Patrick Fischer az utolsó csoportmérkőzésen megkímélte a kulcsembereket, köztük a legnagyobb sztárokat, Nino Niederreitert és Nic Hischiert. Nélkülük a svájciak végül nem hozták hetedik győzelmüket, és elvesztették száz százalékos rekordjukat.

Vereségük azt jelentette, hogy a szlovákok már a csoportkörből kiestek. "Kár, mert megmutattuk, hogy tudunk erősebb ellenfelek ellen játszani. Úgy gondolom, hogy esélyünk volt a negyeddöntőre. Idén már ezt nem fogjuk megtudni" - mondta Škorvánek, aki nem titkolta csalódottságát: "Csalódott vagyok. Sok érzelem van most bennem, de a torna határozottan nagy iskola volt számomra az életben és a jégkorongban. Nagyon sajnálom, hogy ilyen közel voltunk a negyeddöntőhöz, és nem sikerült bejutnunk."

A szlovák jégkorongozók korábban zsinórban kétszer is bejutottak az első nyolcba, a 2021-es rigai, majd egy évvel később a finnországi vb-n is, ezúttal azonban nem sikerült nekik. Utoljára 2019-ben, a hazai vb-n nem sikerült bejutniuk a negyeddöntőbe. "Nagyon sajnáljuk" - nyilatkozott Viliam Čacho. "Az esti meccset együtt néztük. A svájciak egy felcsillanó reményt adtak nekünk, az utolsó tíz percben már nem engedték a letteket semmihez, de végül mégis megtörtek, így megtörtünk mi is. A lettek jól játszottak, így megérdemelten jutottak tovább. Nekem személy szerint ez a világbajnokság egy nagy iskola volt, és nagyon sokat adott."


Svájc - Lettország 3:4 hosszabbítás után (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)

Gólok: 27. Fiala (Corvi), 48. Miranda (Riat, Corvi), 54. Ambühl (Fiala, Corvi) - 22. Freibergs (Indrašis), 27. Abols (Balcers, Freibergs), 55. Daugavinš (Abols, Balcers) ), 63. Balcers (Balinskis, Jaks). Játékvezetők: Kaukokari (Finnország), MacFarlane (USA) - MacKey (Can.), Ondráček (CZ), 9178 néző.

Svájc:

Van Pottelberghe - Fora, Siegenthaler, Glauser, Moser, Loeffel, Marti, Geisser - Fiala, Corvi, Ambühl - Simion, Haas, Miranda - Bertschy, Richard, Herzog - Riat, Senteler

Lettország:

Šilovs - Balinskis, Zile, Rubins, Jaks, Čukste, Freibergs, Cibulskis - Daugavinš, Abols, Balcers - Dzierkals, Batna, Rob. Bukarts - Krastenbergs, Smirnovs, Andersons - Indrašis, Ločmelis, Rich. Bukarts

Forrás: teraz.sk

Címkék: hoki vb, Riga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.