2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Május 29. 21:40, szombat | Világ
Forrás: Times

Hivatalos: az MGM mostantól az Amazoné

Hivatalos: az MGM mostantól az Amazoné

A korábban szárnyra kelt információk most megerősítést nyertek, a találgatásoknak vége.

Egy héttel ezelőtt szivárgott ki, hogy a kereskedelmi konszern akár 9 milliárd amerikai dollárt sem sajnálna az elsősorban a James Bond filmekről ismert Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió megvásárlására. Az óriáscég ugyanis szeretné kibővíteni a Prime Video nevű stream-szolgáltatását és ezért az MGM-et nézte ki.

Most az Amazon bejelentette, hogy 8,45 milliárd amerikai dollárért a tulajdonába került az MGM. A hollywoodi filmstúdió birtokában van több mint 4000 film és 17 000 filmsorozat tulajdonjoga, köztük olyan alkotásoké, mint a Tizenkét dühös ember, az Elemi ösztön, a Poltergeist – Kopogó szellem, a Robotzsaru, a Rocky, A bárányok hallgatnak, A rózsaszín párduc, a Csillagkapu, a Thelma és Louise, a Tomb Raider, A hét mesterlövész és A Thomas Crown-ügy. Emellett a Metro-Goldwyn-Mayeré az Epix nevű kábeltelevíziós csatorna, amely olyan nagy sikerű televíziós sorozatokat készített, mint A szolgálólány meséje, a Fargo és a Vikingek. Ráadásul az MGM egyike volt Hollywood utolsó független filmstúdióinak.

Mike Hopkins, az Amazon Prime Video és az Amazon Studios alelnöke közölte, hogy az üzlet mögötti valódi pénzügyi értéket a megszerzett alkotáskatalógus szellemisége jelenti, amelyet újra akarnak gondolni az MGM csapatával. Mindenesetre azt az álláspontot képviselik, hogy a történetek minőségi elmesélése nagyon izgalmas és nagyon sok lehetőséget rejt magában.

Címkék: Amazon, MGM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.