2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Október 01. 13:42, csütörtök | Világ
Forrás: BBC

Hillary Clinton állt Trump lejárató kampánya mögött?

Hillary Clinton állt Trump lejárató kampánya mögött?

Kedden este oldották fel az amerikai kémszervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság titkosított dokumentumait, melyek szerint a demokraták 2016-os elnökjelöltje, Hillary Clinton hagyta jóvá a Donald Trump elleni vizsgálatot és kampányt az oroszokkal folytatott összejátszás miatt.

Mivel az igazságügyi minisztérium szerint törvénytelenül hallgatták le a később elnökké választott Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadóját és négy további munkatársát, beidézték a washingtoni Szenátus igazságügyi bizottsága elé az FBI akkori igazgatóját. A jelentés kifogásolta a megfigyelés alapjául szolgáló tények valódiságát és a nyomozás elrendelésének jogszerűségét. „Ha tudtam volna a szabálytalanságokról, nem rendelem el a megfigyeléseket,” állította James Comey a meghallgatáson.

Azt azonban tagadta, hogy magát Trumpot is lehallgatták volna. „Ön vagy tudatosan korrupt volt vagy szánalmasan hozzá nem értő, és én nem hiszem, hogy hozzá nem értő lett volna.” – osztotta meg Donald Trump a meghallgatáshoz időzítve közösségi oldalán Ted Cruz texasi republikánus szenátor Comeyhez intézett szavait.

Címkék: Clinton, Trump, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.