2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 29. 18:00, péntek | Világ
Forrás: cnn

Hihetetlen: Élő adásban bilincselték meg a CNN tudósítóját (videó)

Hihetetlen: Élő adásban bilincselték meg a CNN tudósítóját (videó)

Élő adásban tartóztatták le a CNN újságíróját helyi idő szerint pénteken reggel. A színesbőrű tudósítót stábjával együtt a világ szeme láttára verték bilincsbe.

Omar Jimenez, a CNN munkatársa épp Minneapolisból tudósított, ahol egy afroamerikai férfi halála miatt tüntettek. A férfi egy brutális rendőri beavatkozás áldozata lett, emiatt vonultak több százan az utcára.

Jimenez egész csapatát letartóztatták, de pár óra múlva szabadon is engedték őket. A rendőrök feltehetően nem vették észre, hogy a kamera még mindig forog.

Laura Coates, a CNN jogi elemzője szerint Jimenez esete a tökéletes példája annak, miért nem bíznak az emberek a hatóságokban. Az elemző rámutat arra is, hogy a CNN egy fehér tudósítója is ott volt a helyszínen, aki teljesen más bánásmódban részesült. „Ugyanazokat a kérdéseket kérdezték tőle is, az egyiküket letartóztatták...a CNN felirat semmit nem jelentett Jimenez esetében, Josh Campbellnek viszont automatikusan megadta a kellő hitelességet” – tette hozzá Coates. Jimenez kollégája úgy nyilatkozott, udvariasan bántak vele a rendőrök.

„A négy rendőr, aki részt vett a fegyvertelen fekete ember megölésében, akinek a teste a földön hevert hátrabilincselt kezekkel, hétfő óta nem lettek letartóztatva és vádat se emeltek ellenük. Omar Jimenez, aki igazolta magát, stábjával együtt kamera előtt mondták el, kik ők, és mit csinálnak, korábban lettek letartóztatva. Ezért nem bíznak az emberek a hatóságokban” - folytatta a szakértő.

A CNN hírtelevízió szerint a rendőrök egyértelműen megsértették letartóztatott személyek alkotmány által garantált jogait.

Címkék: CNN, minneapolis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.