2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 09. 03:19, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Hétfőn mégsem lép érvénybe a COVID-automata

Hétfőn mégsem lép érvénybe a COVID-automata

Január 18-ig marad felfüggesztve a COVID-automata – döntött a kormány pénteki ülésén. Az online tárgyalás eredményeiről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője tájékoztatott.

A COVID-automatát még a kijárási tilalom bevezetésekor függesztették fel, de utóbbi január 10-én lejár, így elvileg visszatér a besorolási rendszer. A kormány azonban pénteken egy olyan határozatot fogadott el, amely az automata felfüggesztését január 18-ig tolja ki. „A kormány jóváhagyta a COVID-automata felfüggesztését január 18-ig bezárólag. A kabinet határozata értelmében a COVID-automatát a kijárási tilalom idejére függesztették fel. Mivel a kijárási tilalom vasárnap véget ér, hétfőtől automatikusan életbe lépne a COVID-automata, a kormánynak ezért határoznia kellett a felfüggesztéséről,” magyarázta Eliášová.

Hétfőn megszűnik a kijárási tilalom, amely este nyolc után lépett érvénybe az elmúlt hetek napjain. Nem változnak azonban az óvintézkedések, amelyek az üzleteket, szolgáltatóegységeket, szállodákat, síközpontokat és távolsági járatokat érinti. A kijárási tilalommal ellentétben a veszélyhelyzet és a gyülekezési tilalom is érvényben marad, továbbra sem szabad hatnál több személynek egy helyen találkoznia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.