2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2022. Január 09. 03:19, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Hétfőn mégsem lép érvénybe a COVID-automata

Hétfőn mégsem lép érvénybe a COVID-automata

Január 18-ig marad felfüggesztve a COVID-automata – döntött a kormány pénteki ülésén. Az online tárgyalás eredményeiről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője tájékoztatott.

A COVID-automatát még a kijárási tilalom bevezetésekor függesztették fel, de utóbbi január 10-én lejár, így elvileg visszatér a besorolási rendszer. A kormány azonban pénteken egy olyan határozatot fogadott el, amely az automata felfüggesztését január 18-ig tolja ki. „A kormány jóváhagyta a COVID-automata felfüggesztését január 18-ig bezárólag. A kabinet határozata értelmében a COVID-automatát a kijárási tilalom idejére függesztették fel. Mivel a kijárási tilalom vasárnap véget ér, hétfőtől automatikusan életbe lépne a COVID-automata, a kormánynak ezért határoznia kellett a felfüggesztéséről,” magyarázta Eliášová.

Hétfőn megszűnik a kijárási tilalom, amely este nyolc után lépett érvénybe az elmúlt hetek napjain. Nem változnak azonban az óvintézkedések, amelyek az üzleteket, szolgáltatóegységeket, szállodákat, síközpontokat és távolsági járatokat érinti. A kijárási tilalommal ellentétben a veszélyhelyzet és a gyülekezési tilalom is érvényben marad, továbbra sem szabad hatnál több személynek egy helyen találkoznia.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 15. 19:18, szombat | Kzélet

Marad a dolgozók heti egy tesztelése

Mégsem kell a tervezett heti két alkalommal tesztelésre menniük a munkavállalóknak. Erről a kormány január 12-i ülésén döntött.

2022. Január 12. 22:32, szerda | Kzélet

Semjén Zsolt Vs. Bambi

„Ha az állatokat emberként kezeljük, akkor az embereket állatként fogjuk kezelni,” mondta Semjén Zsolt, a Magyar Kormány miniszterelnök-helyettese.

2022. Január 12. 21:14, szerda | Kzélet

Partnerségi megállapodást kötött az Egyensúly Intézet és a Bél Mátyás Intézet

Tapasztalatcsere, közös projektek és határon átnyúló együttműködés. Ebben állapodott meg egymással a budapesti Egyensúly Intézet (EI) és a pozsonyi Bél Mátyás Intézet (BMI).

2022. Január 12. 19:06, szerda | Kzélet

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága nem szüntette meg a kötelező maszkhordást, a karantént, a COVID igazolványt, valamint az OTP és az OP rezsimet sem.