2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Október 04. 14:42, hétfő | Helyi
Forrás: Novy Cas

Hét hiba, ami az újonnan megnyílt pozsonyi buszpályaudvar összképébe rondít

Hét hiba, ami az újonnan megnyílt pozsonyi buszpályaudvar összképébe rondít

Nincs minden rendben. A Nivy-n épült vadonatúj autóbuszállomás megnyitását ováció övezte, de a projekt egyelőre messze van a tökéletestől.

A modern forgalomrendszertől, a bevásárlási lehetőségektől és a szabadidős aktivitásoktól első látásra mindenképpen eláll a lélegzet. Sajnos azonban ezen a milliárdos projekten is akadnak kisebb hibák, amelyeket idővel eliminálni fog kelleni. A Nový Čas portál most ezeket gyűjtötte egy csokorba.

1. Kábelek a bejárat felett

Rögtön a szemünkbe vágnak a bejárat feletti borításokból kilógó kábelek, ezt a problémát vélhetőleg gyors ütemben megoldják a kivitelezők.

2. Cölöpdzsungel a buszmegállón

Az autóbuszállomás alapterülete 30 315 m², amelynek teljes egészét a föld alá építették. A helyszínen hét kiszálló és 36 beszállóállomás várja a napi több, mint 10 ezer utast. Összesen hat kassza üzemel, amelyek reggel 6:00 és este 20:00 között tartanak nyitva. A hétvégi napokon a nyitvatartási idő reggel 8 és este 6 óra közé esik. A buszok azonban nagyon sűrűn parkolnak, nem beszélve arról, hogy a sofőröknek nap mint nap a cölöpök között kell manőverezniük.

3. Tekergő autósok

A Nivy autóbuszmegálló 2150 parkolóhellyel van ellátva, de a körforgalommal ellátott objektum nem mindenki számára könnyű falat. Nyilván, idővel hozzá lehet szokni, ill. meg lehet tanulni az irányokat, de egy kezdő sofőr számára a parkolóház kész labirintus.

4. A beltér tökéletlenségei

Jóllehet, a pozsonyi buszpályaudvar Európa egyik legszebb darabja, a beltérben található befejezetlen konstrukciók mindenképp rontanak az összképen.

5. Félkész játszóterek

A pályaudvar és az épület része egy, a gyermekes családok számára kialakított játszótér. A modern és mesébeillő területet azonban még nem fejezték be, ez pedig a mászókák állapotán tükröződik leginkább.

6. Üres üzlethelyiségek

A pályaudvarról nyíló bevásárlóközpont alapterülete 70,000 négyzetméter, amellyel a Nivy kiérdemelte az ország legnagyobbja címet. A reklámok alapján az üzlethelyiségek 87%-át már kivették, de a leragasztott és üres üzletek látképe nem ezt mutatja. Sokan még nem foglalták el helyüket.

7. Sok az improvizáció

A látogatók már a főbejáratnál olyan dolgokba ütköznek, amelyek a sietségre és a félkész megoldásokra utalnak. A ragasztószalaggal összetákolt dolgok se nem szépek, és biztonságosnak sem tűnnek igazából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.