2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 23. 13:55, szombat | Kzélet
Forrás: BBC

Heger és Morawiecki is éles kritikával illette a magyar kormányfőt

Heger és Morawiecki is éles kritikával illette a magyar kormányfőt

A két miniszterelnök elsősorban Magyarország Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt kritizálta Orbán Viktort, sőt egyenesen felháborítónak tartják, hogy Magyarország a szankciók ellen tiltakozik.

Eduard Heger szlovák miniszterelnök az ukrajnai invázió miatt Oroszországgal szembeni szankciók fokozását szorgalmazza. Heger Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel együtt beszélt a szlovák és a lengyel kabinet közös ülése után az északkelet-szlovákiai Ólubló várában, és elmondta, hogy Lengyelország osztja ezt a véleményt.

“A szlovák kormányfő ugyanakkor csalódottságának adott hangot Magyarország hozzáállása miatt, amely nem hajlandó fegyvereket szállítani Ukrajnának, illetve nem engedi, hogy a fegyvereket szállító katonai szállítmányok áthaladjanak a területén,” írja a Portfolio.hu.

Morawiecki azt is elmondta, hogy szlovák kollégájával együtt felháborítónak tartja, hogy olyan országok, mint Magyarország és Németország tiltakoztak az Oroszországot célzó szankciók ellen. A megjegyzések arra engednek következtetni, hogy a V4 országai között kialakult szakadék tovább mélyülhet, hiszen míg Csehország, Szlovákia és Lengyelország fegyverekkel is segíti az ukránok erőfeszítéseit, addig Magyarország szigorúan semleges maradt.

Címkék: heger, Morawiecki, orbán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.