2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Január 11. 21:57, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Heger: A kemény lockdown 1 milliárd euróba kerül

Heger: A kemény lockdown 1 milliárd euróba kerül

POZSONY, január 11. – A kemény lezárás, azaz a lockdown egymilliárd eurót emészt fel. Ezt Eduard Heger pénzügyminiszter nyilatkozta a minisztérium adatainak nyilvánosságra hozatalát követően.

Az előrejelzések azzal számolnak, hogy Szlovákia a „biztos zónába” kerül idén márciusban. Heger szerint a második hullám világosan megmutatta, hogy ennek a „fele sem tréfa”, majd hozzátette, hogy az államadóság már tavaly „veszélyes méreteket öltött”. Elmondta, hogy mindig fontosabb lesz az emberek védelmében vívott harc, mint bármilyen gazdasági mutató. „Ha az emberek egészségéért harcolunk, azzal megmenthetjük a gazdaságot is,” tette hozzá.

A Pénzügyminisztérium pontosan kiszámolta a kemény lockdown gazdasági hatásait is. Az előrejelzések azzal számolnak, hogy az ország március 1-től már a biztonságos zónában lesz, így az addigra okozott kiesés nagyjából 1 milliárd eurót tesz majd ki. „Hatalmas összegről van szó,” magyarázta Heger.

Felhívta a figyelmet a tesztelés fontosságára is. „Az országos tesztelésbe való invesztálás az egyetlen módja annak, hogy további károktól óvjuk meg a gazdaságot és az országot,” zárta a miniszter.

Címkék: gazdaság, heger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.