2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 06. 14:49, vasárnap | Sport
Forrás: HC DAC / dunaszerdahelyi.sk

HC DAC: Több korosztályos sportoló is meghívást kapott a válogatottba

HC DAC: Több korosztályos sportoló is meghívást kapott a válogatottba

A dunaszerdahelyi kézilabdacsapat több korosztályának játékosa is szerepelni fog a válogatottban - írja a HC DAC-ra hivatkozva a dunaszerdahelyi.sk városi portál.

A sárga-kékek négy játékosa is szerepelhet korosztálya válogatottjában a hét folyamán. Az ifjúsági csapatban kettő, a junioroknál pedig hárman vesznek részt az EB-selejtezőkön. A hír a HC DAC weboldalán jelent meg.

Február 27. és március 6. között tart a női válogatott összpontosítása. Ez idő alatt EB selejtező mérkőzésekre készül a csapat. Az első fordulóra Portugáliában került sor, ahol három gólos vereséget szenvedett Szlovákia. A visszavágó Tapolcsányban kerül megrendezésre ma délután 15 órai kezdettel, ahol revansot vehet a szlovák alakulat. A mérkőzést a SportTV élőben közvetíti. A dunaszerdahelyi klubból Erika Rajnohová, Bízik Réka, Oguntoye Viktória és Kristína Pastorková kapott meghívót. Utóbbi két játékos még az összetartás elején könnyebb sérülés miatt hazatért.

A héten válogatott összetartáson vesznek részt az utánpótlás játékosok is. A HC DAC öt játékosa kapott meghívót a korosztályos válogatott összetartásokra. A dunaszerdahelyieket az ifjúsági csapatban (2005 és fiatalabb) Beke Kitti Laura és Sidó Linda képviseli, a juniorok csapatában (2002 és fiatalabb) pedig Pénzes Mónika, Kucsera Rebeka és Hornyák Panna. Mindkét csapat Puhó városában edzőtáborozik. Mindkét korcsoport válogatottja élén edzőváltás történt, így a héten a lányok megismerése, felmérése a cél. Több fázisban edzenek, mérkőzésük nem lesz. Az ifjúsági válogatott a nyáron Besztercebányán megrendezésre kerülő EYOF-ra (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) készül; a junior válogatott pedig a júniusi világbajnokságra.

hcdac.sk
foto: Facebook / hcdacofficial

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.