2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. December 14. 21:10, szerda | Kultúra
Forrás: somorja.sk / Fotók: Szinghoffer Mátyás

Hatalmas sikerrel tért vissza a Híd Vegyes Kar és a Harmonia Classica

Hatalmas sikerrel tért vissza a Híd Vegyes Kar és a Harmonia Classica

Csodálatos hangok töltötték meg 2022. december 11-én a somorjai Nagyboldogasszony-plébániatemplomot. Somorja város lakosai két évnyi kemény kényszerszünetet követően ismét élő adventi koncerten vehettek részt.

Advent harmadik vasárnapján, 2022. december 11-én a Németh Imre vezette Híd Vegyes Kar, illetve Hegyi Brigitta vezette Harmonia Classica kamarazenekar hangversenye varázsolta meghitté a karácsonyváró időszakot.

A koncertet megelőzően Orosz Csaba polgármester és Myjavec Pál plébános üdvözölte a jelenlevőket. A Kájoni kódexből származó záróéneket követően a közönség állótapssal köszönte meg a gondosan összeállított repertoár színvonalas tolmácsolását az énekeseknek és zenészeknek.

Az ünnepi eseményt hagyományosan a római katolikus plébánia, az önkormányzat, a Csemadok helyi alapszervezete és a városi művelődési központ támogatta.

A szintén csodálatos fotókat Szinghoffer Mátyás készítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.