2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 16. 20:31, szerda | Tech
Forrás: facebook, HVG

Hasznos új funkciókkal érkezik a Facebook

Hasznos új funkciókkal érkezik a Facebook

A Facebook ismét reagál a negatív kommentek és sértegetéseket okozta problémákra, és új lehetőségekkel látja el a csoportadminisztrátorokat.

A Facebookon megjelenő bántó, vagy egyenesen gyűlölködő hozzászólások moderálása eddig is lehetséges volt, ám a közösségi oldal most a csoportok adminisztrátorai számára szeretne egy plusz eszközt adni, amivel vissza lehetne vágni ezeket a hozzászólásokat.

Az újítás lényege, hogy az adminok mostantól azt is meghatározhatják, mennyi ideig nem szólhat hozzá egy-egy poszthoz a csoport szabályait megszegő felhasználó. Továbbá azt is korlátozhatják, hogy egy adott bejegyzéshez hány új hozzászólás küldhető.

A frissítés azt mutatja, a Facebook jelentős mértékben számít a csoportok kezelőinek segítségére a káros tartalmak és felhasználók kiszűrésében. Ugyanakkor az Engadget szerint ez a fajta stratégia nem minden esetben hatékony, sőt, van olyan helyzet is, amikor egy csoport adminja a probléma részét képezi.

Zuckerbergék kijelentették: szigorúbban fogják büntetni a felhasználási feltételeket ismételten megszegő csoportokat, írja a HVG. A csoportok adminisztrátorai mostantól hozzáférhetnek egy olyan adatbázishoz is, amely pontosan kimutatja, ki hányszor szegte már meg a felhasználói feltételeket.

„Mindezek mellett egy olyan új eszközt is készített, ami lehetővé teszi, hogy az adminok korlátozzák az új csoporttagok, vagy az új Facebook-felhasználók megjegyzéseit,” áll a HVG cikkében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.