2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Február 07. 08:11, kedd | Kultúra
Forrás: tasr

Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött

Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött

Vasárnap este 65. alkalommal rendezték meg a Grammy Music Awards gálát, idén rendhagyó módon nem Las Vegasban, hanem Los Angelesben került sor a világ egyik legfontosabb zenei eseményére.

Az este rekordere Beyoncé volt kilenc jelöléssel.

A Grammy-díjakat 1959 óta a Hangfelvétel-művészetek és -tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS) adja át a zeneiparban elért kiemelkedő teljesítményért. Idén több új kategóriát is bevezettek (legjobb alternatív zenei teljesítmény, legjobb amerikai előadás, legjobb videójáték-betétdal, legjobb hangoskönyv), így összesen 91 díjat adtak át.

Beyoncé amerikai énekesnő négy díjat nyert a legjobb dance/elektronikus felvétel (Renaissance) és album (Break My Soul), valamint a legjobb r&b dal (Cuff It) és hagyományos r&b előadás (Plastic Off the Sofa) kategóriákban. Az énekesnőnek így már 32 darab kis gramofonja van a polcán, ezzel ő minden idők legtöbbször díjazott zenésze. Ezzel megelőzte a magyar származású, George Solti brit karmestert, aki eddig rekordnak számító 31 Grammy-díj birtokosa volt.

Az év albuma kategóriában Harry Styles brit énekes diadalmaskodott Harry's House c. albumával. Lizzo amerikai énekesnő About Damn Time száma pedig az év felvétele lett. Kendrick Lamar rapper három díjat nyert. Adele az Easy On Me c. dalával megnyerte a legjobb szóló popénekes performanszért járó gramofont. Michael Bublé a legjobb hagyományos popalbumért kapott díjat.

Kendrick Lamar rapper három díjat nyert. A legjobb rockalbumnak és a legjobb metál teljesítményért járó elismerés, a teljes európai turnéját lemondó Ozzy Osbourne-é lett.

Samara Joy amerikai jazzénekesnő az év új előadója.

Viola Davis színésznő a Finding me c. hangoskönyvével győzedelmeskedett, így bekerült az EGOT-klubba – ez az Emmy-, a Grammy-, az Oscar- és a Tony-díj nyerteseiből áll, az elit társaságnak mindössze 17 tagja van.

Forrás: tasr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.