2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2023. Február 07. 08:11, kedd | Kultúra
Forrás: tasr

Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött

Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött

Vasárnap este 65. alkalommal rendezték meg a Grammy Music Awards gálát, idén rendhagyó módon nem Las Vegasban, hanem Los Angelesben került sor a világ egyik legfontosabb zenei eseményére.

Az este rekordere Beyoncé volt kilenc jelöléssel.

A Grammy-díjakat 1959 óta a Hangfelvétel-művészetek és -tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS) adja át a zeneiparban elért kiemelkedő teljesítményért. Idén több új kategóriát is bevezettek (legjobb alternatív zenei teljesítmény, legjobb amerikai előadás, legjobb videójáték-betétdal, legjobb hangoskönyv), így összesen 91 díjat adtak át.

Beyoncé amerikai énekesnő négy díjat nyert a legjobb dance/elektronikus felvétel (Renaissance) és album (Break My Soul), valamint a legjobb r&b dal (Cuff It) és hagyományos r&b előadás (Plastic Off the Sofa) kategóriákban. Az énekesnőnek így már 32 darab kis gramofonja van a polcán, ezzel ő minden idők legtöbbször díjazott zenésze. Ezzel megelőzte a magyar származású, George Solti brit karmestert, aki eddig rekordnak számító 31 Grammy-díj birtokosa volt.

Az év albuma kategóriában Harry Styles brit énekes diadalmaskodott Harry's House c. albumával. Lizzo amerikai énekesnő About Damn Time száma pedig az év felvétele lett. Kendrick Lamar rapper három díjat nyert. Adele az Easy On Me c. dalával megnyerte a legjobb szóló popénekes performanszért járó gramofont. Michael Bublé a legjobb hagyományos popalbumért kapott díjat.

Kendrick Lamar rapper három díjat nyert. A legjobb rockalbumnak és a legjobb metál teljesítményért járó elismerés, a teljes európai turnéját lemondó Ozzy Osbourne-é lett.

Samara Joy amerikai jazzénekesnő az év új előadója.

Viola Davis színésznő a Finding me c. hangoskönyvével győzedelmeskedett, így bekerült az EGOT-klubba – ez az Emmy-, a Grammy-, az Oscar- és a Tony-díj nyerteseiből áll, az elit társaságnak mindössze 17 tagja van.

Forrás: tasr

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 17. 10:56, péntek | Kultúra

A bakelit lemezek eladása megelőzte a CD-két

Amikor az 1980-as évek közepén elkezdődött a kompaktlemez (CD) boomja, úgy tűnt, hogy a fonográflemezek már nem élnek tovább.

2023. Március 13. 11:36, hétfő | Kultúra

Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor az idei Oscar gálán

A film hét Oscar-díjat nyert, mutatjuk a többi díjazottat.

2023. Március 11. 09:24, szombat | Kultúra

11 éve égett le Krasznahorka vára

Tizenegy év telt el a Krasznahorka várában pusztító tűzvész óta. Azóta folyik az ország legkiterjedtebb rekonstrukciója. A kastélyon ​​még folynak a munkálatok, a nemesi rezidencia és a múzeum még felújítás alatt áll.

2023. Március 09. 09:22, csütörtök | Kultúra

Új lemezt ad ki Ed Sheeran

Mint a zenész elárulta, az elmúlt tíz évben dolgozott a lemezen, és igyekezett megformálni a tökéletes akusztikus albumot.