2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 08. 16:06, szerda | Tech
Forrás: techradar.com

Három dolog, amit érdemes tudni az új Canon R8-ról

Három dolog, amit érdemes tudni az új Canon R8-ról

A Canon 2023. február 8-án két új fényképezőgépet és két új objektívet jelentett be. A Canon EOS R8 és Canon EOS R50 kamerák mellett, piacra dobja az RF 24-50mm F4.5-6.3 és az RF-S 55-210mm F5-7.1 lencséket is.

2023 szeptemberében ünnepli fennállásának ötéves évfordulóját a Canon EOS R rendszere. A termékcsalád már most a legjobb tükör nélküli fényképezőgépekkel büszkélkedhet, különösen a full-frame kínálatában, amelybe most a Canon EOS R8 belép, az EOS R6 II és a belépő szintű EOS RP között.

A korábban megjelent Canon R modellek listája:

  • Canon R6 Mark II
  • Canon R7
  • Canon R10
  • Canon R5 C
  • Canon R3
  • Canon R5
  • Canon R6
  • Canon Ra
  • Canon RP
  • Canon R

1. Az EOS R8 full frame

Meglepett, hogy a Canon EOS R8 nem APS-C? Nem hibáztatnánk. A Canon a Canon EOS R8 nevével némi zavart keltett a termékkínálatban. A Canon EOS R3 a jelenlegi tükör nélküli full-frame zászlóshajója, ezt követi az EOS R5 és R5C, majd az EOS R6 és az EOS R6 II (plusz az EOS RP és EOS R). A Crop-sensor APS-C tükör nélküli fényképezőgépek a Canon EOS R7, EOS R10 (és most az EOS R50). A Canon-t dicséret illeti, amiért ilyen gyorsan megtöltötte az EOS R rendszerű fényképezőgépek és objektívek kínálatát, hiszen még öt év sem telt el az indulás óta. Összesen 13 fényképezőgépet és 33 Canon RF/RF-S objektívet számlál. Most azonban a dolgok kezdenek zavarossá válni, különösen az EOS R7 és az EOS R8 tekintetében. Talán azonban az érzékelő formátuma egyre kevésbé releváns, és inkább arról szól, hogy mire képes egy kamera. Lehet, hogy az EOS R7 kisebb APS-C érzékelővel rendelkezik, de 32,5 megapixeles (szemben az EOS R8 24 megapixelesével), kiváló akkumulátorral és IBIS-szel (testen belüli képstabilizátorral) rendelkezik, így jobbnak tekinthető, mint az EOS R8.

2. Az EOS R8 a Canon legkönnyebb full-frame fényképezőgépe

Annak ellenére, hogy a technológia nagy részét a Canon EOS R6 II-ből, beleértve a 24,2 megapixeles full-frame szenzort is átvette, az EOS R8 ugyanazzal az alaktényezővel rendelkezik, mint a belépő szintű EOS RP. Még néhány grammot is sikerül leadnia. Az EOS RP súlya 485 g, míg az EOS R8 461 g, és ez a behelyezett akkumulátorral és memóriakártyával együtt van.

3. Lenyűgöző videója van

A Hybrid jelenleg a Canon divatszója, és a legújabb, RF-bajonettes tükör nélküli fényképezőgépeiben nagyobb videózási lehetőségeket kínál, hogy kiegészítse az erőteljes fényképezési teljesítményt. Látjuk, hogy a 30 perces videórögzítési korlát már a múlté, és az EOS R6 II-hez hasonlóan az EOS R8 is – elméletileg – korlátlan ideig tud felvételeket készíteni. A Canon legnépszerűbb profilja – a Canon Log 3 – is benne van. Egyszerűbben C Log 3 néven ismert, ez a videó színprofil gyors utómunkát tesz lehetővé a gyártás során, a kontraszt és a színek szabályozásával. Sőt, még false color opciót is kínál, ami tovább könnyíti a helyes expozíció beállítását. Egy mikrofonbemenet és egy fejhallgató-csatlakozó is be van szorítva ebben az apró kamerában, amely egy változtatható szögű képernyőt és egy dedikált fotó/videó kapcsolót tartalmaz. Összességében úgy tűnik, hogy az EOS R8 egyformán alkalmas fényképezésre és videózásra.

forrás: techradar.com

Címkék: Canon, Canon EOS R8, EOS R8

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.