2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Október 15. 18:12, szombat | Tech
Forrás: Microsoft Ignite Expo

Harminc év után elhagyja a Microsoft az Office márkanevet

Harminc év után elhagyja a Microsoft az Office márkanevet

Az explorert követően nyugdíjba vonul a Microsoft egy másik neves márkája, az Office is. Természetesen nem megszűnésről van szó, csupán új fantázanevet kap a szolgáltatás.

A Microsoft a napokban kerített sort az Ignite elnevezésű konferenciára, amelyen számos érdekes bejelentést tettek. A saját hardveres termékek ismertetése mellett szó esett az Office-családról is, amely a jelek szerint fokozatosan eltűnik, a felhasználók tulajdonképpen egyetlen hagyományos ajánlat mellett tarthatnak csak ki.

A redmondi cég egyértelműen a Microsoft 365 szerepét helyezi a középpontba, ezen már hosszú évek óta dolgoznak. Legutóbb ennek kapcsán arról írtunk, hogy máshogy fog kinézni a csomag, viszont most azt árulták el, hogy az elkövetkező hónapokban fokozatosan eltűnik majd a jól ismert Office-név, amely tulajdonképpen 1990 óta, az első programcsomag megjelenése óta velünk van. A hivatalos Microsoft 365 oldalon már jól látható helyen tüntetik fel, hogy az Office gyakorlatilag beolvad ez utóbbi platformba, bár ez alól lesznek még kivételek, hiszen a mostani lépés nem jelenti a Word, az Excel, vagy éppen az Outlook eltűnését, ezen szoftverek továbbra is rendelkezésünkre állnak majd, mégpedig az Office 2021 keretében, amely továbbra is megvásárolható lesz – jó eséllyel az utolsó ilyen ajánlatként.

Két évvel ezelőtt az akkor meglévő Office 365 olvadt be az újabb Microsoft 365-be, most pedig jönnek a soron következő lépések. Először a hivatalos Office.com oldal tűnik majd el, ez ugyanis már novemberben megvalósul, a Windows és a mobilos operációs rendszerek alatt futtatható Office-appok pedig januárban kerülnek sorra, ez utóbbiakat itt is a Microsoft 365 app váltja majd fel, amely természetesen továbbra is hozzáférést biztosít majd a megszokott programokhoz és szolgáltatásokhoz. Ahogy említettük, az Office 2021 továbbra is kapható lesz, emellett azonban az Office LTSC, vagyis a jóval hosszabb ideig támogatást biztosító változat is csatlakozik, de a meglévő Office 365 előfizetésekhez sem nyúlnak hozzá, egyelőre ezek is változatlanul megmaradnak az ügyfeleknél.

A jövőben tehát gyakorlatilag minden termék és szolgáltatás a Microsoft 365 név alatt lesz beszerezhető, a hagyományos Office-csomag valószínűleg szintén fokozatosan eltűnik majd a piacról.

Címkék: Microsoft, Office, szoftver, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.