2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 18. 02:27, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Hájos Zoltán a Csallóközi Vásár sorsáról

Hájos Zoltán a Csallóközi Vásár sorsáról

Sokakat érdekel, milyen sorsra jut a Csallóközi Vásár. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere a Dunaszerdahelyi Hírnök című városi lapban válaszolt a szóban forgó kérdésre.

A „Hírnökben”, amely egy 2022-es falinaptárt is tartalmaz, most minden kiderülhet. A városi újság Hájos Zoltánt, Dunaszerdahely város polgármesterét kérdezte. „Tudom, nagyon sokan várjuk már az óévnek a végét, bizakodva abban, hogy a következő, előttünk álló 2022-es esztendő jobb lesz. Ennek a reménye éltet mindannyiunkat” nyilatkozza a városvezető, hozzátéve: az önkormányzat nagy tervekkel vág neki az új évnek. A jövőben több játszótér is megújul, ráadásul újakat terveznek kikihelyezni. „Ezt az új játszóteret több funkcióval szeretnénk majd ellátni, hogy egy valóban modern gyermekjátszóteret kapjanak városunk legkisebbjei. Vásár idején pedig ott szeretnénk majd kialakítani a kézművesek utcáját – bízunk abban ugyanis, hogy a 40. Csallóközi Vásárt az új évben már végre sikerül megszerveznünk.,” fogalmaz Hájos Zoltán polgármester.

„Nagyon készülünk a 40. Csallóközi Vásárra, amit már a teljesen megújult vásártéren fogunk megrendezni. Igényes koncertekkel, a vásár megszokott hangulatával, árusokkal, étel és ital bőségével már az új, kulturált környezetben valósul majd meg. Szintúgy szeretnénk megszervezni jövő áprilisban a Szent György-napokat, egybekötve a Mundus bornapok nemzetközi borversenyével. Bízom abban is, hogy a város védőszentjének napján át fogjuk már adni a városi díjakat is. Remélem azt is, hogy egyre többen fogják felvenni az oltást is, és ezáltal visszakaphatjuk a régi életünket. Mindannyian szeretnénk már barátainkkal, családtagjainkkal közösen szórakozni, megfelelő környezetben, jó hangulatú, színes kulturális rendezvényeken találkozni,” tette hozzá Hájos. A polgármester figyelmeztetett, hogy a készülő Aréna DS sportcsarnok miatt kisebb területen zajlik majd a vásár.

„Fontos beruházása lesz ugyanis a 2022-es esztendőnek a Sport utca és a Kisudvarnoki út közötti összekötő útszakasz elkészítése, amely a Štefánik és a Gyurcsó István utcákat tehermentesíti majd,” írja a dunaszerdahelyi.sk portál. A Csallóközi vásár évek óta komoly tömegeket mozgat meg a régióban, kár lenne veszni hagyni.

A cikket Nagy Attila írta. A fényképeket szintén a szerző készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.