2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 05. 11:27, vasárnap | Tech
Forrás: Neowin

Hadjáratot indított a Microsoft a Google Chrome ellen

Hadjáratot indított a Microsoft a Google Chrome ellen

Teljesen új taktikával kampányol a szoftvercég, így akarja meggyőzni a felhasználókat az Edge mellett.

Az óriáscég szeretné elkerülni, hogy a Windows operációs rendszerekbe integrált Edge böngészőről az emberek a konkurens Chrome böngészőre váltsanak és ezért szinte semmilyen eszköz alkalmazásától sem riad vissza. A társaságot minden bizonnyal az sem érdekli, ha emiatt népszerűtlen lesz az internetezők körében.

A Neowin számolt be arról, hogy a vállalat a Windows 10 és 11 operációs rendszereket használókat olyan üzenetekkel próbálja meggyőzni, amelyek a Google letöltési oldalának felkeresésekor jelennek meg felbukkanó ablakok formájában az Edge böngészőben. Az üzenetek között van például, hogy a "Microsoft Edge ugyanazon a technológián alapul, mint a Chrome, de kiegészíti a Microsoftba vetett bizalom", vagy "Ez a böngésző 2008-as! Tudjátok, mi az új? A Microsoft Edge", illetve előfordul az az üzenet is, hogy "Senki sem mondta még nekem azt, hogy gyűlölök pénzt megtakarítani. Az internetes vásárláshoz a legjobb böngésző a Microsoft Edge".

Az új felbukkanó ablakokkal egyre több internetező találkozik, vagyis úgy tűnik, hogy a cég nem csupán egyes személyeket akar megszólítani, hanem célzott kampányt folytat a Chrome ellen. Az persze kérdéses, hogy ez az akció mennyire lesz sikeres és miként fogadják majd a felhasználók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.