2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 10. 03:10, vasárnap | Magyarország
Forrás: Hadházy Ákos - facebook

Hadházy Ákos: A látszat-ellenzék díszpintyei

Hadházy Ákos: A látszat-ellenzék díszpintyei

Csípős bejegyzést tett közzé a minap Hadházy Ákos ellenzéki képviselő. A közösségi oldalon megosztott posztban Hadházy felszólítja az ellenzéket, hogy vonja vissza jelöltjeit a Közszolgálati Közalapítványból.

A szóban forgó három jelöltet a DK, az MSZP illetve a Jobbik jelölte a magyar közmédiát felügyelni hivatott szervezet kuratóriumába. Hadházy szerint a szóban forgó urak csupán díszpintyek, akik azon kívül, hogy látszatellenzéket biztosítanak egy ál-demokráciában, nem sok vizet zavartak az elmúlt évek során.

Határozottan azt javaslom, hogy az ellenzéki pártok AZONNAL vonják vissza kádereiket a „Közszolgálati Közalapítvány” kuratóriumából. Ez az a szervezet, amelyik papíron a közmédiát felügyeli. Ha kicsit is komolyan gondoljuk, hogy nem akarjuk díszellenzékként legitimálni ezt a piszkos rendszert és meg akarunk küzdeni a propaganda ellen, akkor a három díszpintyet azonnal visszahívják a pártok. A DK-s Debreczeni József, a jobbikos Silhavy Máté és az MSZP-s Kránitz László természetesen semmit nem tehetett a mocskos propaganda ellen a kuratóriumban, hiszen kisebbségben vannak. Az ő – fizetett – állásuk egyetlen célja így éppen az, hogy a média demokratikus ellenőrzésének LÁTSZATÁT FENNTARTSA.

Eddig is vállalhatatlan volt, hogy ott voltak, de a következő napokban igazán létfontosságú, hogy kimondjuk: vége az áldemokráciának. És ezt nem szavakkal, hanem tettekkel kell jelezni. Pl a három pártkáder búcsúzzon el egy kamu állástól!

A díszpintyek nagyon szép fizetést kapnak. A közalapítvány honlapján teljesen törvénytelenül nincsen kint az üvegzseb törvény által előírt adatok legnagyobb része, de a törvény előírja, hogy a közigazgatási államtitkári illetmény 22 százalékának megfelelő tiszteletdíj (ez most legalább 385 ezer forint havonta) és ennek felével egyenlő költségtérítés illeti meg őket.

A kuratórium amúgy még nagyobb szégyen, ha tudjuk: az elnöke Balogh László volt MDF-es képviselő, AKINEK SEMMILYEN DIPLOMÁJA NINCSEN, a legmagasabb végzettsége mezőgazdasági szakmunkásképző. A médiához pedig annyi köze volt, hogy a szegedi tévében kameramanként dolgozott.

A díszkáderek beküldéséről korábban volt egy apró, elkent vita az ellenzékben. A Mércének akkor Silhay azzal védte a fizetését, hogy majd nagyon harcolni fog és minden anomáliára felhívja a figyelmet, attól nagyon jó lesz nekünk. https://merce.hu/.../ujabb-evekre-megy-szelmalomharcba.../
Nos, biztosan küzdöttek, mint egy oroszlán, de a neten ennek egy Siklósi Beatrix kinevezését bíráló harcos közleményen kívül semmi nyoma sincs. És még ha lenne is: április 3. után végleg lejárt a közlemények ideje. Tettek kellenek, hogy a látszatdemokrácia fenntartásának a legkisebb látszatát is elkerüljük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.