2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Június 19. 11:00, szombat | Világ
Forrás: Financial Times / Canon

Ha nem mosolyogsz, nem mehetsz be!

Ha nem mosolyogsz, nem mehetsz be!

Érdekes ötlettel, pontosabban technológiával állt elő a Canon cég. Az új kamera- és arcfelismerőrendszer csak azokat engedi be az adott helyiségbe, akik mosolyognak.

A Financial Times és a The Verge számolt be arról, hogy a cég Canon Information Technology nevű leányvállalatának a munkatársai egy olyan kamerát fejlesztettek ki, amely a mesterséges intelligencián alapul és annak alapján engedi be a helyiségekbe a dolgozókat, hogy azoknak milyen a hangulatuk. Akinek jó és mosolyog, az beléphet az adott ajtón, míg akinek rossz, az nem.

A rendszert a Canon kínai irodáiban lévő konferenciatermek ajtóinál alkalmazzák. A feladata nem az alkalmazottak életének pokollá tétele, hanem a moráljuk növelése, hogy ne rontsák el a többi dolgozó kedvét. A megoldást a gyártó már egy évvel ezelőtt bemutatta, viszont eddig semmilyen információ nem jelent meg arról. Most a Financial Times példaként említette azzal kapcsolatban, hogy a vállalatok kamerák és algoritmusok segítségével nem csupán ellenőrzik a munkatársaikat, hanem igyekeznek ilyen módon optimalizálni a teljesítményüket is.

Nick Srnicek, a King's College London kutatója kijelentette, hogy a munkavállalókat nem fogják felváltani az algoritmusok és a mesterséges intelligencia. A technológiák növelik a gépekkel együtt dolgozó emberek tempóját, nem pedig fordítva, ahogyan az az ipari forradalom idején, a 18. században történt.

Címkék: Canon, színes hírek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.