2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Július 07. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: tasr

Ha Kollár elbukja a bizalmi szavazást, pártja távozik a koalícióból (Frissítve)

Ha Kollár elbukja a bizalmi szavazást, pártja távozik a koalícióból (Frissítve)

Ha a képviselők nem szavaznak bizalmat Boris Kollárnak, a Sme rodina mozgalom kilép a kormánykoalícióból. Kollár sorsáról már biztosan szavazni fognak, a parlament jóváhagyta az ülés programját.

Frissítés (13:25)

Boris Kollár benyújtotta saját leváltását szorgalmazó javaslatot, amelyet 103 képviselő támogatott, 12-en szavaztak ellene, 19-en pedig tartózkodtak.

A parlament elnökéről tehát a vitát követően most már biztosan szavazni fognak a képviselők.

Az ülés megnyitása alatt, a jelenléti szavazás közben technikai gondok adódtak, ezért azt meg kellett ismételni.

Kollár ismertette az ülés programját, a képviselők jóváhagyták, hogy szerdán 14.00 órakor az Európai Parlament szlovákiai képviselői fognak válaszolni hazai kollégáiknak. A téma nem más, mint az EU-s pénzügyi források hatékony felhasználása.

12:50

Kollár bizalmi szavazást javasol maga ellen a kedd ülésén. Peter Pčolinský, a mozgalom parlamenti klubjának elnöke az újságíróknak azt mondta, a mozgalom támogatni fogja ezt a napirendi pontot.

„Szeretnénk, ha megnyitnák ezt a kérdést, vitatkoznánk róla, hogy azután titkos szavazással döntsünk" - mondta Pčolinský, és hozzátette, a koalíciós partnerek szintén kérték, hogy ez a pont szerepeljen az ülés programján. Hozzátette, bármilyen alternatíva elképzelhető. „Számolunk azzal, hogy megszavazzák a bizalmat, de azzal is, hogy nem" - mondta.

Hozzátette, a partnerek a koalíciós tanács ülésén közölték, hogy továbbra is tárgyalnak a kérdésről a klubokban. „Nem értem, mert személyes felelősségvállalást kértek" – mondta, és hozzátette, Kollár ezt megtette, amikor javaslatot tett saját leváltására.

Kollár diplomamunkájával kapcsolatban plágium gyanúja merült fel. Az OĽaNO nem kérte a távozását, javaslatot tett, hogy Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter dolgozzon ki törvényt, amely lehetővé teszi a diplomamunkák visszamenőleges vizsgálatát. Ugyanakkor Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) a hétvégén olyan kijelentést tett, hogy ha Kollárt visszahívják, az SaS és a Za ludí „behúzza a farkát".

Kollár korábban kijelentette, jogszerűen szerezte mesterfokozatát, de a politikai életében már nem szándékozik használni ezt a titulust. Nem zárta ki, hogy ha távozik a funkciójából, a mozgalom kilép a koalícióból.

Nyitókép: TASR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.