2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 28. 14:35, péntek | Tech
Forrás: The Wall Street Journal

Ha kelletlenül is, de az Apple is átáll az USB-C töltőkre

Ha kelletlenül is, de az Apple is átáll az USB-C töltőkre

Változtat eddigi gyakorlatán az almás cég, bár elmondásuk szerint ezt elsősorban a jogalkotók nyomására teszik.

Júniusban az Európai Unióban az USB Type-C lett az egységes európai töltőszabvány, október elején pedig eldőlt az is, hogy 2024-től lesz egységes európai töltőszabvány, amelyet 2026 őszére kiterjesztenek a laptopokra. Az okostelefonok mellett a táblagépek, a digitális kamerák, a headsetek, a kézikonzolok, a hordozható hangszórók, az elektronikus (könyv)olvasók, a billentyűzetek és egerek, a hordozható navigációs rendszerek, de még a fülhallgatók is felkerültek a listára. Természetesen az Apple is átáll a szabványra.

Most a The Wall Street Journal kérdésére válaszolva Greg Joswiak, az Apple marketingfőnöke megerősítette, hogy USB Type-C-csatlakozóval felszerelt iPhone készüléket fognak piacra dobni és hozzátette, hogy természetesen meg kell felelniük az előírásoknak, nincs más választásuk. A menedzser hozzátette, hogy nem örülnek a dolognak, de gyakorlatilag kényszerhelyzetben vannak. Arra a kérdésre, hogy mikorra várható az USB Type-C megjelenése az iPhone készülékeken, Joswiak így válaszolt: "Az európaiak diktálják az időzítést az európai vásárlóknak". A törvény jelenleg úgy rendelkezik, hogy 2024 őszéig minden mobiltelefonnak és táblagépnek a szabványt kell használnia. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új modellt az Európai Unión kívül is értékesíti-e majd a társaság vagy nem.

Joswiak kifejtette, hogy az Apple mindig is a saját útját járta és bízott a mérnökeiben, ahelyett, hogy a jogalkotó kényszerítette volna a hardverszabványok elfogadására. A marketingfőnök szerint a leválasztható kábelekkel ellátott töltők nagyrészt megoldották a szabványosítás problémáját is, ráadásul az iPhone készülékek Lightningról USB Type-C való átállítása rengeteg elektronikai hulladékot fog termelni.

Címkék: apple, töltőkábel, USB-C

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.