2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Január 18. 12:00, szerda | Kzélet
Forrás: tasr

Ha a kormány nem lép közbe, nem lesz mit az asztalra tenni

Ha a kormány nem lép közbe, nem lesz mit az asztalra tenni

Az előlegszámla összege négy-tízszerese a tavalyi áraknak.

Ha a kormány nem foglalkozik az áramszolgáltatók szélsőséges áraival, soha nem látott kenyér- és pékáruhiány alakulhat ki. Nyilatkozta Milan Lapšanský, a Szlovák Pékek, Cukrászok és Tésztakészítők Szakszervezete (SZPCC) elnöke.

A pékek, cukrászok, tésztakészítők nemcsak a többszörösen drágább gázzal vagy árammal, hanem más alapanyagok árával is küszködnek. Az olaj ára átlagosan 70%-kal, az élesztőé 100%-kal, a vajé 80%-kal emelkedett.

„A villamosenergia-árak újévi emelkedése olyan hatalmas, hogy az ország történelmében még soha nem látott hullám indulhat, és a kis- és középméretű pékségek be fognak zárni.”

„Az országunkat vezető politikusoknak be kell végre látniuk, hogy bár számukra a hatalom és a választások az elsődlegesek, a vállalkozók és a lakosok fizetik őket. Ha nem foglalkoznak a kis- és középvállalkozások helyzetével, óriási problémát okoznak nemcsak az alapvető élelmiszerekkel való ellátásában, hanem a munkanélküliség növekedésével is” – tette hozzá Lapšanský.

A Szlovák Pékek, Cukrászok és Tésztakészítők Szakszervezete (SZPCC) az ország egész területéről tömöríti a termelőket az egyéni vállalkozóktól a nagy pékségekig. A szakszervezeti tagok több mint 12 200 munkavállalót foglalkoztatnak.

Címkék: energiaválság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.