2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Július 27. 23:50, szerda | Sport
Forrás: cas.sk

Győzött Pozsonyban a Fradi • Megvan a továbbjutás

Győzött Pozsonyban a Fradi • Megvan a továbbjutás

Az SK Slovan Bratislava labdarúgói nem jutottak be a Bajnokok Ligája következő selejtező szakaszába.

A 2. selejtezőkör szerdai hazai visszavágóján a Slovan 1:4-re kikapott a Ferencvárostól, és nem használta ki a múlt heti hazai nyitótalálkozó 2:1-es előnyét.

A regnáló szlovák bajnok így az Európa-liga 3. selejtezőkörébe kerül, ahol az Olympiakosz Pireusz lesz az ellenfele. A görög csapat 0:4-re kikapott az izraeli Maccabi Haifától a BL 2. selejtezőkörének hazai visszavágóján, az első meccs 1:1-re ért véget.

A BL 2. selejtezőkörének visszavágóján:
SK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapest 1:4 (0:2)

Gól: 70. De Marco - 20. Boli, 31. Zachariassen, 89. Traore, 90.+5 Laidouni.

SL: De Marco, Kankava, Kucka, Šaponjič - Laidouni, Zachariassen, Traore. Bírók: Di Bello - Peretti, Prenna (valamennyi olasz),

21 500 néző

Slovan: Chovan - Medvegyev (11. Green), Kašia, Abena, De Marco - Kucka, Kankava (90.+2 Agbo) - Barsejjan, Čakvetadze, Pauschek (87. Weiss Jr., 90.+3 Holman) - Šaponjič ( 87. Čavrič)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Mmaee, Knoester, Čivič - Esiti, Laidouni - Zachariassen, Nguen (90.+3 Thelander), Traore - Boli (63. Vécsei)

Első meccs 2:1, a Ferencváros továbbjutott a 3. selejtezőkörbe

Az első lehetőségre utaló jelet a vendégek dolgozták ki, Botka, akit senki sem támadott, egy kifordult keresztlabdát követően próbált lövést leadni, de Chovant nem veszélyeztette a hazai kapuban. A Slovannak az első tíz percben cserélnie kellett, a sérült Medvegyev helyett Pauschek lépett át a védelem jobb oldalára, a pályára pedig Green érkezett.

A kék-fehérek első lehetőségénél Barsejgan futott be a tizenhatosba, szeretett volna jobb helyzetben lévő társat találni, beadását pedig az ellenfél szögletre blokkolta. A Ferencvárosnak viszonylag gyorsan sikerült góllal nyitnia, eltörölve ezzel az első meccs egygólos hátrányát. A 20. percben Bolit találta meg egy bal oldalról érkező beadás, a játékos pedig két védő között Chovan kapujába lőtt.

A hazaiak szinte azonnal válaszoltak, Čakvetadze kiszorította Barsejjant, aki éles szögből leadott lövéssel a kapufa felső lécét találta el. Több mint fél óra játék után a vendégek a maguk javára billentették a meccset. Abena Mmaee-nek fejelte a labdát, akinek éles lövését Zachariassen a hálóba pöckölte. A szünet előtt Barseghjan egy kulcsfontosságú pillanatban hibázott.

A pozsonyiak elvesztették előnyüket, és gólt kellett szerezniük, hogy legalább a hosszabbítást kihasrcolják. Ugyanakkor a védelemről sem szabadott megfeledkezniük, Kucka faultja után a Ferencváros szabadrúgáshoz jutott a tizenhatos mellett, Čivič pedig kis híján eltalálta a kaput. A játék további perceiben is a vendégek domináltak, az egyik gyors kontrát követően Boli lőtt a tizenhatoson belül, a kapufát csupán centikre elkerülve.

Az állás a Slovan nyomását vetítette előt, mindeddig azonban a Ferencváros volt veszélyesebb. Egy kapu elé érkező beadás a teljesen egyedül álló Traoremhez repült, aki rosszul találta el a labdát, kihagyva így a lehetőséget egy tuti helyzetben.

A Slovan a kihagyott esélyt azonnal büntette: a 70. percben szögletrúgást szerztek, Barsejgan ívelt, a vendégek kapusa Dibusz ezúttal bizonytalanul futott ki, De Marco ugrott az ötöshöz, és megalkuvást nem tűrő fejesével 1:2-re javította az állást.

Öt perccel később a hazaiak szögletet hajtottak végre az ellenkező oldalról, az ötösnél ismét fejeltek, ezúttal Kucka talált be kis híján.

A párharc azonban nem érte el a hosszabbítást. A rendes játékidő utolsó előtti percében a Slovan nem figyelt hátul, egy gyors ferencvárosi kombináció után Traore bombázott keményen, Chovan ugyan elérte a labdát, de nem tudott hárítani. A hosszabbításban Laidouni kontratámadásból lőtt a fáradtan lépegető védők között a hálóba, 1:4.

Vernon de Marco, a Slovan csapatkapitánya: "Csalódottak vagyunk. Mindannyian reméltük, hogy az 1:2-es kontaktgól után megfordítjuk a meccset, de nem sikerült. Felemelt fővel távozunk a pályáról és reméljük legközelebb sikerül továbbjutnunk."

Címkék: Fradi, slovan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.