2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Március 21. 11:09, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Gyimesi: Kommunikálok a magyar pártokkal, de felkéréseket nem kaptam

Gyimesi: Kommunikálok a magyar pártokkal, de felkéréseket nem kaptam

A TASR hírügynökségnek adott válaszaiból az is kiderül, hogy nem szívesen venne részt a magyar pártok egyesülésében. A Híd nem működne együtt az OLANO-s képviselővel, az Összefogás nem zárkózott el az ötlettől.

Gyimesi György neve egyre gyakrabban bukkan fel mind a szlovák, mind a hazai magyar sajtóban. A közelmúltban már olyan pletykák is szárnyra kaptak, miszerint az MKP és az Összefogás titkos versenyt folytat Gyimesi kegyeiért, ill. hogy ő vezethetné a közös magyar párt listáját. Ezt látszik megcáfolni az az interjú, amit a képviselő adott a TASR hírügynökségnek. „Ilyen ajánlatot nem kaptam, és nincs is sok értelme. Stabil tagja vagyok a kormánykoalíciónak, a képviselői klubnak és az OLANO mozgalomnak,” mondta Gyimesi.

„A Híd nem tudja elképzelni, hogy az új párt élén egy olyan ember álljon, aki a politikát nemzetiségi konfliktusok gerjesztésére használja. Parlamenti ténykedése során már többször bizonyította, hogy inkább a konfliktusok, nem pedig az egyezségek és az eredmények mellett teszi le voksát,” írja Magdeme Klára, a párt szóvivője.

Králik Róbert, az MKP sajtótitkára szerint nem folynak tárgyalások Gyimesi pártba csábításáról. Az Összefogás már óvatosabban fogalmazott és nem tagadta, hogy kapcsolatban vannak a képviselővel. „Több közös témánk is van. Mivel az utóbbi hónapokban egyre intenzívebben építettük a struktúráinkat, taglétszámunk megnőtt. Nyitottak vagyunk szorosabb együttműködésre mindenkivel, aki közösségünk érdekeit kívánja képviselni,” írja Bokor Réka.

Címkék: Összefogás, Gyimesi, Híd, mkp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.