2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 22. 10:36, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

Gündogan aláírt az FC Barcelonához

Gündogan aláírt az FC Barcelonához

Gündogan szerződése június végén jár le a Manchester City-nél, és sok találgatás keringett a jövőjét illetően.

Ilkay Gündogan német labdarúgó-válogatott középpályás kétéves szerződésben állapodott meg az FC Barcelonával, plusz egy évre szóló opcióval.

A neves újságíró, Fabrizio Romano és a Sky Sport jelentette be a hírt szerdán. A portál arról számolt be, hogy az orvosi vizsgálat már megtörtént, és a 32 éves középpályás hamarosan aláírja a szerződést.

Gündogan szerződése június végén jár le a Manchester City-nél, és rengeteg pletyka merült fel a jövőjét illetően. Az Arsenal London sokáig érdeklődött, és a City edzője, Pep Guardiola nem akarta elengedni kapitányát. Gündogant 2016-ban hozta a csapatba, ő volt a Guardiola-éra első nagyobb igazolása.

"Tudom, hogy a Barcelona érdeklődik, és mi sem szeretnénk elengedni. Remélem, velünk marad. Ha a Barcához megy, az rendkívüli igazolás lenne a számukra. Igyekszünk rávenni, hogy maradjon. Tudom, hogy Xavi edző többször is hívta. Amennyiben aláírja a szerződést a Barcával, bíztatni fogom, hogy nagyon jól fogja érezni magát ott” – mondta néhány napja az 52 éves spanyol, aki triplázott a csapattal az előző szezonban – megnyerték a Premier League-t, az FA Kupát és a Bajnokok Ligáját.

A tapasztalt középpályás 2016-ban érkezett a Cityhez 27 millió euróért a Borussia Dortmundtól, és összesen 304 meccset játszott manchesteri mezben, 60 gólt szerzett és további 40 gólpasszt osztott ki. A Manchesterrel a BL mellett ötször megnyerte az angol bajnokságot, kétszer az FA-kupát, négyszer a Ligakupát és kétszer az angol Szuperkupát. A válogatottban 67 mérkőzésen lépett pályára és 17 gólt szerzett.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.