2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 12. 12:08, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR / Oktatásügyi Minisztérium

Gröhling: Jövő hétfőtől nyitnak az alapiskolák 8. és 9. évfolyamai

Gröhling: Jövő hétfőtől nyitnak az alapiskolák 8. és 9. évfolyamai

Jövő hétfőtől nyitnak az alapiskolák felső tagozatainak utolsó évfolyamai, tehát a nyolcadikos és kilencedikes diákok visszatérhetnek az iskolapadokba. Kivételt képeznek a fekete járásokban található iskolák.

Ezt Branislav Gröhling iskolaügyi miniszter nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján. Az iskolalátogatás feltétele a klasszikus tesztelés lesz, amelyen a gyermek egyik szülőjének kell átesnie minden héten. A miniszter hozzátette: az iskolarendszer jövő utáni héttől a regionális COVID-automata része lesz. Ez annyit jelent, hogy legkevésbé veszélyes járásokban minden diák számára megnyílhatnak az iskolák kapui. A rendelkezés április 26-án lép érvénybe. A fekete járások iskolái április 26-án is maradnak a jelenlegi rendszerben, azaz csak az óvodák és az iskolák alsó tagozatainak évfolyamai nyithatnak ki.

A tárca szerint továbbra is érvényes az iskola belső COVID-szemaforja, azaz pozitív eredmény esetén az iskola igazgatója – a fenntartóval egyeztetve – bezárhat osztályokat, vagy akár az egész tanintézményt. A miniszter felhívja a figyelmet egy új projektre is, amely az Együtt okosabban nevet kapta, és amely a tananyaggal küzdő gyerekek felzárkóztatásában segít majd. Az oktatási tárca újabb egymillió euróval toldja meg a projekt 500,000-es büdzséjét. Nyáron erre az ötletre csatlakozik majd a Nyári iskola nevű mellékprojekt.

További információkért kattintson a minisztérium weboldalára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.