2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 14. 13:41, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Gröhling: Jelenleg arra készülünk, mi lesz január 11. után

Gröhling: Jelenleg arra készülünk, mi lesz január 11. után

POZSONY, december 14. – Branislav Gröhling oktatási miniszter nem kíván átfogó nyilatkozatot adni, ugyanis nem volt ideje átnézni a kormányülésre beterjesztett dokumentumok mindegyikét.

A hétfői ülés előtt inkább arra koncentrálna, ami 2021. január 11-e után vár minket.
A tárcavezető azt akarja megkérdezni a központi válságstábtól, hogy milyen mechanizmusok lépnek érvénybe a fenn említett dátumtól számítva. Elmondása szerint több tesztelési módszeren is gondolkoznak. „Az eredeti módszer is tervben van, de lehet, hogy a gargalizálós mellett döntünk, bár ennek komoly logisztikai és anyagi vonzata is van,” mondta azzal, hogy erről legközelebb a hétfői koalíciós tanácson eshet szó.

A karácsonyi szünet december 21. és január 8. között lesz, mondta a tárcavezető. Elismételte, hogy a féléves szünet idén elmarad, a további szabadnapokról pedig az aktuális járványügyi helyzet alapján döntenek majd. Gröhling megígérte, hogy a tervet kedden vagy szerdán mutatják be. „Tárgyalnunk kell még a tesztelés metódusáról, hiszen egyelőre nem dőlt el, hogy minden gyermeket, szülőt és pedagógust egyszerre tesztelünk-e le, vagy pedig csoportokra osszuk őket,” tette hozzá a miniszter.

Címkék: Gröhling, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.