2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 19. 10:14, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Gröhling: Az országos tesztelés főleg az iskolák, a diákok és a pedagógusok számára lesz fontos

Gröhling: Az országos tesztelés főleg az iskolák, a diákok és a pedagógusok számára lesz fontos

Az országos tesztelés elsősorban az iskolák, a diákok, a tanárok, az egészségügyi dolgozók és a nem otthonról dolgozók számára lesz nagyon fontos, hiszen ők kerülnek mindennapi kapcsolatba más személyekkel is.

Ezt Branislav Gröhling, iskolaügyi miniszter jelentette be közösségi oldalán a koronavírus miatt elrendelt országos teszteléssel kapcsolatban.
A tárcavezető szerint ez a helyes megoldás. „Valljuk be, milyen más lehetőségünk van? A tervet már figyeli Európa többsége és inspirációt gyűjtenek,” mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a teszt ingyenes lesz mindenki számára.

„Gyorsan és hatékonyan identifikálunk mindenkit, aki megfertőzhetne másokat is. Van más választásunk? Ha csak várni fogjuk, hogy másokon is megjelenjenek a tünetek, megfertőzzenek másokat, akkor csak azt érjük el, hogy a kórházak nem fogják győzni a terhelést,” folytatta a tárcavezető.

„Kérek mindenkit, hogy a tesztelés után is maradjon felelősségteljes. Tartsuk be a higiéniai előírásokat, tartsuk a távolságot és hordjuk a maszkot,” mondta Gröhling. Hozzátette, hogy csak akkor tudunk visszatérni a rendes kerékvágásba, ha mindenki felelősségteljesen viselkedik.

A Szlovák köztársaság fegyveres erői a hónap végéig előkészítik a koronavírus okozta járvány miatt kiírt országos tesztelést. Ezt Jaroslav Naď hadügyminiszter jelentette be a vasárnapi kormányülés után. A művelet a „Közös felelősségtudat” fedőnevet viseli. A miniszter szerint minden elérhető katona, rendőr és tűzoltó részt vesz az akcióban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.