2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Március 02. 09:00, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Görögországban két vonat ütközött össze, több mint 30 áldozatról érkezett jelentés

Görögországban két vonat ütközött össze, több mint 30 áldozatról érkezett jelentés

A baleset idején mintegy 350 ember utazott az Athénból Szaloniki felé tartó személyvonaton - közölte a vonalat üzemeltető Hellenic Train.

Legalább 32-re emelkedett szerdán az észak-görögországi Lárisza város közelében két vonat összeütközésének halálos áldozatainak száma – olvasható a teraz.sk oldalán. További legalább 85 ember szenvedett sérüléseket. A helyi tűzoltóság szóvivőjén keresztül megerősítette, hogy több kocsi kisiklott, miután egy teher- és egy személyvonat összeütközött, körülbelül félúton Athén és Szaloniki között. A baleset nem sokkal kedd éjfél előtt történt. A mentési munkálatok a bajba jutott utasok kiszabadítására szerda reggel folytatódtak. A 85 sérült közül 53-at kellett kórházba szállítani.

A baleset oka nem volt azonnal ismert: a helyi média a görög történelem legsúlyosabb vonatbalesetének nevezte a szerencsétlenséget. A személyvonat Athénból az ország második legnagyobb városa, az északi Szaloniki felé tartott, míg a tehervonat az ellenkező irányba haladt. Mintegy 150 tűzoltó és 40 mentőautó érkezett a helyszínre, még darukat is bevetettek a roncsok eltávolítására. "Ilyet még soha nem láttam. Ez tragikus. Még öt órával a baleset után is újabb holttesteket találunk" - idézte az AFP az egyik kimerült mentőt. Az ERT görög közszolgálati műsorszolgáltató szerint a vonat egyik kocsija az ütközés után kigyulladt, és több ember bennrekedt. A közeli Tempi város polgármestere, Jorgosz Manolisz szerint a vonaton számos diák utazott, akik a hosszú ünnepi hétvége után tértek vissza Szalonikibe.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.