2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Március 13. 15:17, szombat | Világ
Forrás: HVG

George Floyd családja 27 millió dollár kártérítést kap

George Floyd családja 27 millió dollár kártérítést kap

A férfi tavaly, egy rendőri intézkedés során veszítette életét. Halála világszerte tiltakozásokat váltott ki, Minneapolis városa pedig ezzel a hatalmas összeggel vezekel.

Az önkormányzat pénteken hagyta jóvá a kártérítés összegét. Az afro-amerikai férfi tavaly május végén veszítette életét egy rendőrségi intézkedés során. A 46 éves férfi halálát fulladás okozta, ugyanis az egyik járőr, Derek Chauvin kilenc percen át térdelt a nyakán. A férfit azért vették őrizetbe, mert hamis pénzzel fizetett, erőszakot pedig azért alkalmaztak vele szemben, mert ellenált a rendőröknek. Az eset fajgyűlölet és rendőri brutalitás elleni tüntetéseket gerjesztett szerte az Egyesült Államok területén.

Minneapolis városi tanácsának tagjai egyöntetűen szavazták meg a 27 millió dolláros kártérítést. Két évvel ezelőtt történt egy hasonló eset, akkor egy fehér bőrű asszony vesztette életét rendőri intézkedés közben, az ő családja 20 millió dollárt kapott.

Floyd őrizetbe vételében négy rendőr vett részt, később mindegyiküket elbocsátották, majd vádat emeltek ellenük. Chauvin pere most hétfőn kezdődött, három kollégája augusztusban áll bíróság elé. Az előzetes információk alapján Chauvin akár 40 év letöltendőt is kaphat.

Címkék: george floyd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.