2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Július 26. 08:33, szerda | Világ
Forrás: teraz.sk

Gennadi görög üdülőhelyét teljes pusztulás fenyegeti, a lakosok elhagyták a települést

Gennadi görög üdülőhelyét teljes pusztulás fenyegeti, a lakosok elhagyták a települést

A legfrissebb képeken már lángok tomboltak a faluban, és hatalmas füstfelhők emelkedtek az égbe. A hivatásos tűzoltók folytatják a tűz elleni küzdelmet, de a lángok már több épületet is elborítottak.

A tűzoltókhoz csatlakozó önkéntesek és helyiek már elhagyták a délkelet-görögországi Rodosz szigetén fekvő Gennadi falut, amelyet kedd este megközelítettek az erdőtüzek. A TASR a DPA hírügynökség jelentése alapján számol be.

A legfrissebb felvételeken már lángok tomboltak a faluban, és hatalmas füstfelhők emelkedtek az ég felé. A hivatásos tűzoltók tovább küzdöttek a tűzzel, de a lángok már több épületet is elborítottak.

"Nem sokkal korábban még tömlőkkel és vödrökkel álltak az emberek a házak tetején, de vissza kellett vonulniuk" - idézte a DPA hírügynökség egy szemtanút.

Gennadi a turisták körében népszerű tengerparti üdülőhely Rodosz délkeleti részén. A lakosokat már hétfőn evakuálták, amikor a tűz közeledett. Kedden azonban mintegy hét kilométerrel arrébb, Vati faluban újabb tűz ütött ki, amelyet az erős szél egy órán belül Gennadi felé sodort - jelentette az ERT görög állami televízió.

Mintegy 3000 önkéntes és falubeli csatlakozott a helyi tűzoltósághoz, hogy megmentsék Gennadit a lángoktól. Megfigyelők félelmüknek adtak hangot, hogy a tengerparti várost teljesen elpusztíthatja a tűz.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Görögország, károk, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.