2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Július 17. 12:21, szombat | Világ
Forrás: AFP

Franciaország új beutazási feltételeket szabott

Franciaország új beutazási feltételeket szabott

Franciaország szombaton jelentette be, hogy minden egyes nem beoltott beutazó EU-s polgár 24 óránál nem idősebb negatív koronavírustesztet lesz kötelező felmutatni, írja az AFP hírügynökség.

Az új szabály azonban egyelőre csak a delta vírussal fertőzött országokra érvényes, így a 24 órás tesztet csak a brit, spanyol, portugál, ciprusi, görög és holland állampolgároknak kötelező elvégezniük. „A rendelet ma éjfélkor lép érvénybe,” nyilatkozta Jean Castex, francia miniszterelnök. Elmondása szerint a szabályok szigorításával a delta variáns gyors terjedését kívánják lelassítani. Az Egyesült Királyságból érkezőknek eddig elég volt 48 óránál nem idősebb negatív eredmény, a többi országok polgárainak pedig elég volt a 72 órás teszt.

Azoknak, akik az EMA által jóváhagyott vakcinákkal már teljesen beoltották magukat, nem szükséges negatív tesztet felmutatniuk. Érdekesség, hogy Franciaország ma éjféltől elfogadja az AstraZeneca cég Indiában készült oltóanyagait is. Ez komoly felháborodáshoz vezetett, hiszen eddig csak az EMA által jóváhagyott európai vakcinát fogadták csak el.

Címkék: COVID, Franciaország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.