2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Július 19. 04:58, kedd | Sport
Forrás: ÚjSzó.com

Fradi-Slovan: A korábbi játékosok szerint a pestiek jutnak tovább

Fradi-Slovan: A korábbi játékosok szerint a pestiek jutnak tovább

Szerda este rendezik az év egyik legparázslóbbnak ígérkező futballmeccsét, a Ferencváros-Slovan Bl-selejtezőt. Az párharc első mérkőzésére Budapesten kerül sor.

Az újszó.com a korábbi zöld-fehér, ill. világoskék mezes játékosokat kérdezte, szerintük melyik csapat kerekedik felül?

Az 51 éves Pinte Attila 2000 és 2002 között játszott az FTC-ben, összesen 52 meccsen lépett pályára zöld-fehér szerelésben, és 9 gólt szerzett. Az egy nemzedékkel fiatalabb Saláta Kornél (37) a Slovan hátvédje volt két időszakban is (2009–2010, illetve 2015–2019). Az egykori szlovák válogatott játékosok véleménye megegyezik a BL-párharc esélyeiről, a jobb forma miatt a Ferencvárost tippelik továbbjutónak.

„Az FTC-nek jobb csapata van, esélyesebb a Slovan ellen. Igaz, sokat fog számítani a meccsnapi, aktuális forma, de szerintem a Fradi megy tovább, még úgy is, hogy talán a Slovannak kedvez, hogy idegenben kezdik a párharcot” mondta Pinte Ati az ÚjSzó-nak, majd hozzátette: még nem döntötte el, hogy kimegy-e a meccsre.

Saláta Kornél ellenben Budapesten és jövő héten Pozsonyban is biztosan ott lesz a lelátón. „Szerintem nagyon jó meccsek lesznek. Két hasonló csapat találkozik, A formája a Fradinak jobb, úgy kettő az egyhez az esélye a továbbjutásra – nyilatkozta az Új Szónak a komáromiak játékosa. – A jó focinak fogok szurkolni, és hogy minél több gól essen.”

Pinte szerint a Fradi 2:0-ás győzelmet arat otthon, Saláta Kornél már óvatosabb volt: „Telt ház fogja hajtani a Fradit, de a Slovan a grúzok ellen is megmutatta, hogy ha nem is megy neki a játék, gólokat rúgni és harcolni tud. De egy góllal talán az FTC fog nyerni,” mondta az ÚjSzó-nak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.