2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. December 12. 16:43, vasárnap | Sport
Forrás: Youtube - Formula 1

FORMA1: Verstappen a világbajnok

FORMA1: Verstappen a világbajnok

Évek óta nem volt ilyen izgalmas idénybefejezése a száguldó cirkusznak. A pontegyenlőséggel rajtoló Hamilton és Verstappen gigászi csatájából most az utóbbi került ki győztesen.

Ma zajlott a Forma-1 utolsó, mindent eldöntő futama Abu-Dzabiban, drámai pillanatokból pedig nem volt hiány. A címvédő Lewis Hamilton és a trónfosztásra készülő Max Verstappen pontegyenlőséggel vágott neki a Világbajnokság utolsó futamának, ráadásul egymás mellől indultak a rajtrácson. A történelmi szezon záróaktusa előtt a szakértők megegyeztek abban, hogy mivel mindkét versenyző a maximumot hozta ki magából idén, bármelyikük is nyer, az megérdemelt győzelem lesz. Nos, úgy alakult, hogy a 2021-es szezon világbajnokát Max Verstappennek hívják.

Max Verstappen 24 éves, de már a hetedik szezonja az idei a Forma–1-ben. Az első világbajnoki címéért volt versenyben. Egyúttal ő Sebastian Vettel után mindössze a második pilóta, aki vb-címet szerez egy Red Bullban. Lewis Hamilton 36 éves, ez a 14. szezonja, ha nyert volna, az már a nyolcadik világbajnoki címe lett volna, amivel a sportág mindenkori legeredményesebb bajnoka lenne, egyúttal megdöntötte volna Michael Schumacher rekordját.

Ha a szoros pontszám nem lett volna elég, az izgalmakat még az is tetőzte, hogy a Red Bull pilótája csak az utolsó körben tudta megelőzni legfőbb riválisát, így bezsebelve magának a győzelmet érő első helyezést.

Címkék: forma 1, max verstappen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.