2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. December 12. 13:13, hétfő | Sport
Forrás: -MM-

Foci-vb: Íme az elődöntők párosításai

Foci-vb: Íme az elődöntők párosításai

December 9. és 10. között kerültek megrendezésre a világbajnokság negyeddöntői, így már tudjuk melyik csapatok léphetnek pályára a qatar-i Világbajnokság elődöntőiben.

Az első játéknap meccsei: Horvátország - Brazília, Hollandia - Argentína.

A bajnokesélyes brazilok a harcos horvátokkal mérkőztek az első összecsapáson. Egyáltalán nem lehetett jó, nezhető focinak nevezni, mivel nagyjából 104 percig semmi érdemlegeset nem történt. A 105. percben Neymar szerezte meg a vezetést a kanáriknak, nagyon nehéz helyzetbe hozva az európai gárdát. A horvátok viszont nem estek szét sem fejben, sem lélekben, ugyanis a 117. percben, az első kaput eltaláló lövésükkel kiegyenlítettek, Petkovic volt a gólszerző.

A 11-esekben viszont a horvátok voltak az esélyesebbek, az utolsó négy büntetőpárbajukat megnyerték nagy tornákon.

Most sem alakult másképp, itt is diadalmaskodni tudtak az ellenfelük felett.

Horvátország - Brazília 1:1 (4:2)

Az esti meccsen egy újabb dél-amerikai gárda lépett pályára egy európai ellen, Argentína mérkőzött Hollandiával.

Az argentin gárda fölényes játékkal, magabiztosan futballozott, a 35. percben Messi átadásából Molina szerezte meg a vezetést, majd maga Messi is betalált büntetőből a 73. percben. A hollandoknak sikerült tíz percre rá felzárkózniuk, a padról beálló Weghorst talált be az argentin kapuba.

Ezután hatalmas igyekezettel játszottak a hollandok, a rendes játékrész hosszabbításának utolsó percében egy gyönyörű figura után ismét Weghorst vette be Martínez kapuját.

A kétszer tizenöt perc hosszabbítás alatt már nem született gól, így itt is következhettek a büntetők.

A hollandok első két próbálkozását Martínez kapus hárította, az argentinok viszont mindkettőt értékesítették. Az Oranjes már ebből a hátrányból nem tudott felállni, így Argentína jutott a négy közé, ahol Horvátországgal találkoznak kedden 20:00 órakor.

A mérkőzésen egyébként rekordmennyiségű lapot osztott ki a bíró, számszerint 17 sárgát és 1 pirosat.

Hollandia - Argentína 2:2 (3:4)

A szombati játéknap mérkőzései: Marokkó - Portugália, Anglia - Franciaország

A délutáni meccsen a szintén bajnokesélyes Portugália mérte össze erejét az afrikai kontinens egyetlen továbbjutójával, Marokkóval.

A marokkóiak fegyelmezett védelemmel, gyors ellentámadásokkal megtűzdelt játékkal tartotta a lépést a portugálokkal, a 42. percben meg is szerezték a vezetést En Nesyri góljával.

A második félidőben hasonló játékkal, fegyelmezetten sikerült megtartaniuk a kialakított fölényt, így első afrikai csapatként jutottak az elődöntőbe.

Marokkó - Portugália 1:0

Este sokak szerint az előrehozott döntőt láthatta a nagyérdemű, ugyanis két bajnokesélyes csapat lépett pályára egymás ellen, Anglia és Franciaország személyében.

Mindkét csapat elég bátran indult neki a meccsnek, egyik sem ijedt meg a másiktól. A vezetést Franciaország szerezte meg a 17. percben Tchouameni távoli lövésével. A szünetig több gól nem született a sok angol próbálkozás ellenére sem.

A második játékrész elején Saka-t buktatták a tizenhatosban, a büntetőt Kane értékesítette az 54. percben. Sok nem kihasznált helyzet következett mindkét oldalon, majd a 78. percben Giroud talált be fejjel.

A meccs hajrájában beálló Mountot kaszálta el elég látványosan Theo Hernandez a 82.percben, amiért a VAR alapján ismét büntetőt ítélt a bíró.
Ismét Kane állt a büntetőponthoz, de ezúttal méterekkel fölé vágta.

Az utolsó utáni percig hajtottak az angolok, a hosszabbítás utolsó percében Maguire-t buktatták a kaputól 18 méterre. Rashford állt oda a szabadrúgáshoz, ő viszont pár centivel elhibázta, így a Marokkóval összecsapó, utolsó elődőntős Franciaország lett.
A mérkőzés szerdán 20:00 órától kezdődik.

Anglia - Franciaország 1:2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.