2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 21. 12:51, péntek | Sport
Forrás: Kicker

Foci: Schäfer András a Bundesligában folytatja

Foci: Schäfer András a Bundesligában folytatja

A tavalyi év legjobb magyar játékosaként számon tartott Schäfer András a mai naptól a német Union Berlin csapatát erősíti.

Csapatot váltott Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott egyik kiválósága. A középpályás mostantól a német élvonalban szereplő, fővárosi Union Berlin keretében folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapja.

A 22 éves, szombathelyi születésű játékos 2019-ben az MTK-tól szerződött az olasz Genovához, egy évvel később pedig Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 61 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott. „A Bundesliga Európa egyik legerősebb bajnoksága, itt játszani nagyon különleges dolog. Az Union lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, szeretnék én is előre lépni, és megvetni a lábam a csapatban. Nagyon várom az új feladatot,” idézte a tizenhármas számmal pózoló Schäfert a berliniek honlapja.

A játékos érkezésével ismét hatra nőtt a Bundesligában focizó magyar játékosok száma. Schäfer mellett Németországban légióskodik még Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán (mindhárman RB Leipzig), valamint Sallai Roland (Freiburg) és Szalai Ádám (Mainz). Novothny Soma télen távozott a Bochum egyesületétől.
A fővárosiak jelenleg a tabella ötödik helyén tanyáznak, legközelebb szombaton, a Mönchengladbach vendégeként léphetnek pályára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.