2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 23. 15:14, szerda | Kzélet
Forrás: TASR / ÚjSzó

Filip Mónika befejezte oktatási államtitkárként

Filip Mónika befejezte oktatási államtitkárként

Váratlanul és meglepetésként hatott a hír, hogy a kormány szerdán leváltotta Filip Mónikát, aki eddig az Oktatási tárca államtitkáraként tevékenykedett. A helyét holnaptól Svetlana Síthová veszi át.

Síthová eddig osztályvezetőként dolgozott az Oktatásért felelős osztályon. A szakember mögött többéves tapasztalat van, korábban speciális pedagógusként tevékenykedett. A szaktárca közleményéből kiderül, hogy az új államtitkár fő feladata a helyreállítási terv oktatásra vonatkozó részének megvalósítása lesz. Ez magában foglalja a tanácsadó rendszer reformját, a tankötelezettség teljesítésének elősegítését, az iskolaépületek akadálymentesítését, valamint az óvodai férőhelyek számának növelését is.

A hírre többen is felkapták fejüket. Ravasz Ábel, a Híd politikusa és a Bél Mátyás Intézet elnöke így reagált egy facebook-posztban:

„A kormány ma leváltotta oktatási államtitkári pozíciójából Filip Mónikát. Mónikával nem mindig értettünk egyet, de elkötelezetten dolgozott azért, hogy a kisebbségi diákok ne essenek Matovičék valamelyik újabb őrült ötletének áldozatául. Távozásával egy nagyon fontos őrszemet vesztettünk, szerintem ez hamarosan komoly gondokat okozhat. Mónika, köszönöm az elvégzett munkát!“

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.